Селектор Хрватске: Поштујемо, не бојимо се

У ПОЛУФИНАЛУ ВАТЕРПОЛО СП У БУДИМПЕШТИ МЕГДАН ЋЕ ПОДЕЛИТИ ФИНАЛИСТИ ОИ СРБИЈА И ХРВАТСКА

Ивица Туцак

        Одлично су Хрвати одиграли против Италије (12:9). Квалитетнији, физички спремнији, са сјајним триом Сукно - Гарсија - Шетка нису имали падова у игри.

        Једини минус почетком треће 5:6 брзо су анулирали а Туцак је направио прави потез убацивши Марцелића уместо нешто несигурнијег Бијача. Хрватска је брзо порекренула, одлична са играчем више, сигурна када су имали ватерполисту мање у базену.

        Увек предусретљив, причљив и спортски културан Ивица Туцак је пред поноћ стао да прича и са српским медијима;

        - Где сте браћо Срби?

        Уз смех је наставио:

        - Драго ми је да смо психо-физички били спремни и да смо то показали против Италије. Тешка, рововска борба. Сада мало славимо а онда је Србија у глави. Почињу утакмице за медаљу.

        Србију познајете одлично. Шта очекујете?

        - Стално причам и сада понављам да о Србији мислим све најбоље. Резултати све говоре. Фантастична екипа. Ми смо губили финала у последње време. Ето, сада је полуфинале и надам се победи.

        Српски играчи су више желели Хрватску, тврдећи да би то био „чистији меч” без утицаја са стране и да је то ривал са којим може да се одигра права утакмица.

        - Испунили смо им жељу, хаха… Нема дилеме то су, уз дужно поштовање других, две најбоље светске екипе, за нијансу бољи од других. Уз разлику да су Срби освојили све а ми не. Поштујемо, не бојимо се. Спремамо се за битку, за спортски рад. Нека победи бољи а надам се да ћемо то бити ми - завршио је Туцак.

        Сјајан играч, врхунски у сваком погледу. Капитен Хрватске Сандро Сукно је бриљирао против Италије, четири гола, без промашаја.

        Било је занимљиво чути прогнозу играча којем је у Про Реку тренер Вујасиновић а саиграчи Мандић, Филиповић и Душко Пијетловић. На жалост од тога није било ништа. Сукно је испунио своју обавезу према ХТВ а поред осталих медија је прошао као поред турског гробља.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари