Савић: Светска лига само припрема за СП

ЗНАЧАЈ ОСВОЈЕНОГ ТРОФЕЈА САМО У СКЛОПУ ПРИПРЕМА ЗА СП У ШПАНИЈИ, УБЕДЉИВА ПОБЕДА НАД МАЂАРСКОМ ДЕЛИМИЧНО И ПРИВИД

         Успех у Светској лиги је пријао „делфинима“. Вратили су се у то такмичење на најбољи могући начин и потврдили да су у њему традиционално најуспешнији (седам титула).

         Селектор Дејан Савић тријумф посматра као добро одрађену етапу припрема за Светско првенство у Барселони (22. јул - 4. август).

         „Све је то био склоп припрема за Барселону и сигурно да смо на најбољи могући начин то завршили. Не треба нам претерана хистерија око овог, да кажем, успеха, али сигурно да и освојени трофеј има своју тежину“, рекао је он.

         Ривали „делфина“ у првој фази Светског првенства биће репрезентације Мађарске, Аустралије и Кине.

         Према његовим речима, скаутинг мундијалских ривала један је од позитивних аспеката учешћа на завршници Светске лиге у Русији.

         „Видели смо неколико репрезентација, Црну Гору и Мађарску рецимо, који су нам директни суперници на Светском првенству. Мађари у групи, а са Црном Гором можемо да се сусретнемо у четвртфиналу и то је на неки начин најбитније“, додао је Савић.

         Репрезентација Србије већ у среду путује у Канаду, где ће наставити други део припрема. Тамо ће радити заједно са домаћом селекцијом и одиграти једну или две званичне утакмице.

         Након тога одиграће припремни турнир у Грчкој, на коме ће учествовати и Италија, Мађарска, Црна Гора и Грчка, после чега ће доћи у Београд на два дана.

         Брушење форме за Светско првенство биће спроведено затим у Црној Гори, где ће такође радити са тамошњим играчима. Савићеви изабраници затим долазе у Београд, пред турнир у Новом Саду (15 - 17. јул), који ће бити и последња провера пред почетак такмичења у Шпанији.

         Савић је из утакмица у Чељабинску извукао позитивну оцену, иако је свестан да је победа у финалу „само привид“.

         „Против Црне Горе нисмо били убедљиви, ту је већ био осетан умор, али смо се и одморили пред финале, када је приказана права игра. Занимљиво је да је то је све привид, јер Мађари сигурно нису пружили максимум, вероватно су и сакрили неке ствари. Добро је што је приказана добра игра, можемо да будемо задовољни и побољшањем од 40 до 60 одсто би то требало да дође у нормалу на Светском првенству“, подвукао је селектор.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари