Савић: Следи „освежење” и припрема за СП

ИСПУНИЛИ СМО ПЛАН КОЈИ СМО ПОСТАВИЛИ ПРЕД СВЕТСКУ ЛИГУ, ИГРАЧИ СУ ДАЛИ МАКСИМУМ

Дејан Савић

        Српски ватерполисти стигли су у Београд са трофејом Светске лиге из руске Рузе (предграђе Москве) и на аеродрому Никола Тесла дочекани уз аплаузе навијача и породица

        Петоструке узастопне освајаче тог такмичења, који су у Србију допутовали летом преко Москве, на аеродрому их је поздравио председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић.

        Селектор „Делфина” Дејан Савић честитао је својим играчима на новом успеху.

        - Испунили смо план који смо поставили пред Светску лигу. Играчи су дали максимум, освојили су још једно злато и честитам им на томе. Следи „освежење” и припрема за Светско првенство. Знамо циљеве и наставићемо тамо где смо стали - рекао је Савић на конференцији за медије.

        На питање како су поједини млади играчи издржали притисак, Савић је у свом стилу одговорио.

        - Баш ме брига да ли су имали притисак, морају да се доказују. Врхунски играчи морају да одговоре на стање стреса - навео је он.

        Капитен Филип Филиповић додао је да би волео да садашња екипа буде што више на окупу.

        - За неке је Светска лига можда незанимљиво такмичење, али нама је привлачно. Надам се да ће свима бити интересантна и да ћемо наставити да је освајамо - поручио је Филиповић.

        Његов саиграч Андрија Прлаиновић казао је да је направљена права увертира за одбрану светске титуле у Будимпешти у јулу.

        - Било је веома тешко, шест утакмица за шест дана, нељудски услови, тешко је показати максимум због умора, зато смо и имали падове против САД и Италије. Показали смо менталну снагу, јединство и квалитет да надокнадимо заостатак - истакао је Прлаиновић, на чије речи се надовезао Милан Алексић изјавом да очекује исту припрему за Светско првенство.

        Србија је у финалу Светске лиге савладала Италију 10:9, за укупно 11. пехар у том такмичењу.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари