Ватерполо: Преко Светске лиге на игре у Рију

ИЗУЗЕТНА СЕЗОНА ЈЕ ИЗА НАС, АЛИ ДА ТАКО КАЖЕМ, ВЕЋ СМО ЈЕ ЗАБОРАВИЛИ И СУТРА КРЕЋЕ НОВА - КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Дејан Савић

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да ће актуелни шампиони Европе кроз такмичење у Светској лиги, где такође бране трофеј, покушати да изборе директан пласман на Олимпијске игре у Рију.

         „Изузетна сезона је иза нас, али да тако кажем, већ смо је заборавили и сутра креће нова - са новим циљевимаи амбицијама. Чека нас Шпанија, велики противник који није успео да се квалификује за СП следеће године и покушаће да кроз Светску лигу направи добар резултат. Прво место носи пласман на ОИ у Рију, што је нама и главни циљ. Предстоји нам велика борба, као и на СП, где прва два, такође носе пласман на ОИ“, изјавио је Савић на конференцији за медије на Бањици.

        Он је позвао навијаче да у што већем броју дођу на Чаир и подрже национални тим.

         „Први пут играмо као европски прваци, после много година смо у Нишу, први пут скраћени базен 20-25 метара. Очекујемо спектакл и велику борбу“, навео је Савић.

        Капитен српског тима Живко Гоцић истакао је да ће све осим победе бити неуспех.

         „Иако нисмо било заједно пар месеци, не треба претерано да се уигравамо, добро се познајемо и спремно ћемо дочекати сутрашњи меч. Шпанци су ривал за респект, иако то њихови резултати у псоелдње време не оправдавају. Никад их нисмо лагано добили, играју модерно, биће тако и сутра, али одговорићемо на исти начин“, поручио је Гоцић.

        Председник Савеза Милорад Кривокапић искористио је прилику да се још једном захвали ватерполистима на сјајним резултатима у години на измаку (освојена Светска лига, Европско првенство и FINA куп), али и да подсети на тешку материјалну ситуацију.

        „Наша ситуација је и даље јако тешка и ми тражимо помоћ и од државе и од спонзора. Наследили смо велике проблеме, дугове, а ови момци резултатима и понашањем заслужују да се све то реши што пре и на најбољи могући начин. Они су заиста понос Србије“, истакао је Кривокапић.

        Значајан корак ка превазилажењу проблема требало би да буду и спонзорски уговори који су данас потписани, са компанијама Wиннер, Уника, ОМВ и Таг хеуер.

        Утакмица првог кола Б групе између Србије и Шпаније игра се сутра од 18 сати у Нишу. У групи су још Немачка и Русија.

        Финални турнир одржаће се од 23. до 28. јуна 2015. године у италијанском Бергаму.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари