Савић: Ми, дакле, не идемо да учествујемо…

СРБИЈА И У ВАТЕРПОЛУ КАО И У КОШАРЦИ ИМА ТРАДИЦИЈУ ДА УВЕК ИДЕ НА ОСВАЈАЊЕ МЕДАЉА - КАЖЕ СЕЛЕКТОР „ДЕЛФИНА“

Дејан Савић са ватерполистима

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да његова екипа не иде на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро само да би учествовала, већ да би победила.

        - Сигурно је да овај олимпијски тим састављен од дивних људи. Сан сваког спортисте је учествовање на Олимпијским играма, с тим што Србија и у ватерполу као и у кошарци има традицију да увек иде на освајање медаља. Ми, дакле, не идемо да учествујемо, него идемо да победимо - рекао је Савић на конференцији за новинаре на аеродрому Никола Тесла.

        Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је у суботу за Рио.

        - Сигуран сам да четворогодишњи циклус који смо завршили није четворогодишњи, јер сваки спортиста кад почне да се бави било којим спортом сања о Олимпијским играма. То је целокупан животни процес - рекао је Савић.

        Заједно са ватерполистима пут Бразила данас је кренула и женска кошаркашка репрезентација.

        - И женска кошаркашка репрезентација, као и мушка ватерполо репрезентација су остварили своје снове, још само да се виде плодови тог рада - навео је Савић.

        Ватерполо репрезентација Србије ће у Рију играти у Групи А са селекцијама Грчке, Бразила, Аустралије, Јапана и Мађарске.

        - Срећни смо и поносни што још једном имамо прилику да представљамо нашу земљу на највећем такмичењу. Сваки спортиста који оде на Олимпијске игре иде тамо да би показао оно што најбоље зна, тако ће бити и са нама. Ми идемо да пробамо да пружимо свој максимум. Уколико то урадимо мислим да ће све бити добро - рекао је капитен репрезентације Живко Гоцић.

        Милош Ћук је навео да ватерполисти у Рио иду да поносно представљају Србију.

        - Напоран је рад иза нас ове четири године и сад је дошло време да покажемо све што знамо. Идемо да поносно представљамо нашу земљу. Мислим да смо спремни 100 одсто. Могу само да пожелим срећу целом олимпијском тиму Србије - рекао је Ћук.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари