Реприза Пекинга са Црном Гором

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ БЕЗ ОЛИМПИЈСКОГ ФИНАЛА, ИТАЛИЈА БОЉА - 9:7

  • Учинићу све да се у Београд вратимо са медаљом, изјавио је селектор Дејан Удовичић непосредно по завршетку меча

         ВАТЕРПОЛО репрезенација Србије није успела да се пласира у финале Олимпијских игара у Лондону, пошто је поражена у полуфиналу од Италије са 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2).

         Србија није успела да оствари сан и заигра у финалу олимпијског турнира. Тврдом игром у одбрани, добрим пливањем Италија је заслужено ушла у финале.

         Наши момци нису успели да прикажу форму из групе, па ће тако против Црне Горе, као и пре четири године у Пекингу, тражити шансу да се кући не врате без медаље.

         Италија је тактички боље ушла у меч, а и срећа је била на њеној страни. Наши нису искористили своје шансе, примили су неколико "лаких" голова, а пет пута погодили оквир гола.

         Репрезентација Србије, чини се, није играла на нивоу као на почетку турнира. Наши ватерполисти су тешко долазили до шута, а при томе су италијански играчи лако погађали гол Слободана Сора.

         Италија је током меча три пута имала по три гола предности, што је било недостижно за наше играче.

         "Учинићу све да се у Београд вратимо са медаљом", изјавио је селектор Дејан Удовичић непосредно по завршетку меча.

         Србија ће у недељу 12. августа у борби за бронзану медаљу играти против Црне Горе, која је у другом полуфиналу изгубила од Хрватске са 7:5. Биће то реприза дуела који је виђен у Пекингу пре четири године када је Србија освојила бронзану медаљу.

         Стрелци за Србију били су: В. Удовичић 3, Прлаиновић, Алексић, Никић и Филиповић по 1, а Гало 3, Фелуго 2, Ђорђети 1, Прешути, Премуш и Перез 1 за Италију.

         Искључења: Србија 13, Италија 11

         Пре четири године у Пекингу освајачи медаља били су Мађарска, САД и Србија.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари