Раднички уложио жалбу на гол Дениса Шефика

ВАТЕРПОЛО КЛУБ РАДНИЧКИ КОН ТИКИ ЗАХТЕВА

ДА СЕ ФИНАЛНА УТАКМИЦА ПОНОВИ, А СУДИЈЕ АДЕКВАТНО САНКЦИОНИШУ

         Раднички Кон Тики саопштио је да је уложио жалбу и захтева да се поново одигра финална утакмица Купа Србије, коју је у Београду добила Црвена звезда са 12:11 голом у последњој секунди.

         Основ за понављање утакмице је, наводи се у саопштењу, материјална повреда правила приликом постизања победоносног гола, а која је директно утицала на коначан резултат и победника самог такмичења.

         Прва основа за жалбу је шут голмана Црвене звезде приликом постизања победоносног поготка који није био регуларан, каже се у саопштењу.

         После изласка лопте у гол-аут, шут ка голу је могао бити упућен једино из „прве”, као приликом извођења прекршаја иза линије од пет метара.

         Приликом упућивања лопте ка голу Радничког, голман Црвене звезде је направио прво два покрета, а потом и замах пре него што је упутио ударац ка голу, што по правилима није дозвољено, и лопта се у овој ситуацији додељује противничкој екипи.

         Друга основа за жалбу је успорени видео запис на коме се јасно види да је истекло време пре упућивања ударца на гол и напуштања руке голмана Црвене звезде, на страну што и сам ударац, као што је горе и наведено, није могао бити упућен, каже се у саопштењу.

         Ватерполо клуб Раднички Кон Тики, због горе наведеног, захтева да се финална утакмица понови, а судије због материјалне повреде правила адекватно санкционишу.

         Одлучујући, невероватан погодак постигао је у последњој секунди Звездин голман Денис Шефик изненадивши колегу Здравка Радића шутем преко целе дужине базена.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари