Одбијена жалба Радничког, трофеј остаје Звезди

ТАКМИЧАРСКИ ОДБОР ВАТЕРПОЛО САВЕЗА СРБИЈЕ ОДБИО ЖАЛБУ

И УТАКМИЦУ РЕГИСТРОВАО ПОСТИГНУТИМ РЕЗУЛТАТОМ 12:11

Денис Шефик са трофејом

         Такмичарски одбор Ватерполо савеза Србије одбио је данас жалбу крагујевачког Радничког и финалну утакмицу националног купа регистровао постигнутим резултатом 12:11 за Црвену звезду.

         Црвено-бели су тако дефинитивно одбранили трофеј и нова утакмица неће бити одиграна, како су захтевали Крагујевчани, због спорног гола Дениса Шефика који је одлучио победника.

         Голман Црвене звезде постигао је у недељу на Ташмајдану невероватан погодак у последњој секунди, изненадивши колегу Здравка Радића преко целе дужине базена, а Крагујевчани су сматрали да је нерегуларан.

         „На основу анализе снимка утврђено је да је Шефик шутирао као голу Радића непосредно пре звука сирене којом се означава крај утакмице. Тај део жалбе Радничког могао је да се подведе под материјалну повреду правила. Други део жалбе који се односио на непрописно извођење ударца од стране Шефика такође је одбијен, јер по правилнику овакве одлуке не могу бити предмет жалбе пошто представљају слободно судијско уверење“, наводи се у саопштењу ВСС.

         Такође је одлучено да се суспендују судије финалног меча Купа Србије, Ненад Голијанин и Жељко Рагач, и најмање пет утакмица неће бити делегирани за утакмице, а та казна може да буде и већа.

         Након ове одлуке Такмичарског одбора ВШ, Раднички има право жалбе Арбитражи Олимпијског комитета Србије.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари