Аврамовић: O финалу тек после полуфинала

КАТАЛОНЦИ ИМАЈУ ВЕОМА КВАЛИТЕТНУ ЕКИПУ, У КОЈОЈ СУ ОСИМ ШПАНСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА И НАШ ПЕТКОВИЋ И ХРВАТ ВРЛИЧИЋ

        ТРЕЋА - срећа. Марко Аврамовић се нада да ће са Црвеном звездом изборити финале Лиге шампиона. Искусни ватерполиста је са Партизаном Рајфајзен 2007. и 2010. туговао у полуфиналу и нада се да ће на Бањици исписати још једну лепу страницу у својој каријери.

       - Имам позитивну трему и једва чекам да почне турнир. До сада ми се фајнал-фор није толико посрећио, надам се да ћу овог пута бити успешнији. Најважније је да у полуфиналу против Барселонете одиграмо утакмицу сезоне - истиче Аврамовић.

       Бивши репрезентативац сматра да би било опасно да у петак, 31. јуна (20.15), у полуфиналу себе виде као апсолутне фаворите.

       - Највише ме плаши то што нас сви виде у финалу, као да је Барселонета лак залогај. А то не одговара истини. Каталонци имају веома квалитетну екипу, у којој су осим шпанских репрезентативаца и наш Петковић и Хрват Врличић. У Лиги шампиона су играли веома добро, брзи су, опасни из контранапада. Ми смо зато само сконцентрисани на њих, а о финалу се размишља тек када се оконча полуфинални дуел - подвлачи Аврамовић. 

       Звездашима је после освајања титуле порасло и самопоуздање. Ипак, старији играчи разговарају са млађима:

       - Целе сезоне се трудимо да их усмеримо на прави колосек. Никако не смеју да се уздигну, већ да остану на земљи и да, као и ми искуснији, дају све од себе.

       Црвено-бели ће пре дуела знати да ли ће се састати са Југом или Партизаном Рајфајзен, који играју од 17.00.

       - Боље је што играмо у вечерњем термину, али никако не смемо да дозволимо да нам прва утакмица одвуче пажњу. Морамо да будемо максимално сконцентрисани на Барселонету, да играмо одговорно и да пружимо свој максимум. Само тако можемо до финала - сматра Аврамовић.

       Трофејни играч се нада да ће отворени базен на Бањици до последњег места испунити и навијачи Звезде:
- Видело се у финалу плеј-офа колико нам значи подршка са трибина. Верујем да ћемо и на финалном турниру имати прави ветар у леђа.

СПАРИНГ СА ЦРНО-БЕЛИМА

       ВЕЧИТИ ривали су већ спаринговали, а планирају да до старта Ф4 одиграју две-три тренинг утакмице.

       - Много нам значе тренинзи са партизановцима, верујем и њима. И те како је важно да што пре осетимо отворени базен, да се навикнемо на услове - истиче Аврамовић.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари