Легенде српског спорта: Сви на „Ташмајдан“

ДАНИЛОВИЋ И МИЉКОВИЋ ОБЈАШЊАВАЈУ ЗАШТО ЋЕ 23. ДЕЦЕМБРА БИТИ НА СРБИЈА ПРОТИВ „ТИМА СВЕТА“

        Много је разлога због којих би у петак, 23. децембра од 18 часова требало да будете на базену Ташмајдан.

        Први и највећи разлог је што ће те вечери ревијална утакмица Србија против „Тима света“ (или, боље речено Тим света 1 против Тима света 2) имати хуманитарни карактер у циљу помоћи дечаку који болује од церебралне парализе.

        Други разлог је што ћете уживо ПОСЛЕДЊИ ПУТ гледати српски ватерполо тим са свим момцима који су освојили СВЕ.

        Трећи разлог је што ће то бити званичан опроштај Живка Гоцића и Слободана Никића, који су претходних година, тачније деценију и кусур, играли за државни тим, освајали медаље.

        „Ташмајдан“ би требало да буде пун и 300 динара није велика сума коју треба издвојити како би се, пре свега, помогло малом Андреју, коме је неопходно лечење.

        Многе познате личности најављују долазак на спектакл, међу којима и двојица прослављених српских спортиста - кошаркаш Предраг Саша Даниловић и одбојкаш Иван Миљковић.

        „Тај спектакл сигурно нећу пропустити! Превише злата ће бити у базену и око њега па да изостанем са Ташмајдана“, каже Миљковић у свом стилу.

        Присетио се и дана када је упознао Бобу Никића:

        „Слободана Никића сам упознао 2011. године у Истанбулу и могу да кажем да смо од тада нераздвојни. Упознали смо се као чланови супротстављених табора, ја сам играо одбојку за Фенербахче, он ватерполо за Галатасарај. Али, љути ривали су врло брзо постали нераздвојни пријатељи. Врло брзо сам упознао и Живка Гоцића и схватио да њих двојица иду један уз другог, да су тандем који је одрастао заједно и све своје успехе постигао заједно. Феномен!“.

        С обзиром на то да је близак са обојицом, зна шта су Живко и Боба силно желели на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        „Сањали су олимпијско злато, али дословце су га сањали. И освојили су га. Успели су. Знам колико им значе сва европска и светска злата, све светске лиге и купови, али олимпијско злато им је круна каријере. Кад освојиш оно што сањаш то је најлепши тренутак за спортисту“.

        Миљковић позива све да испуне трибине базена на Ташу.

        „Мислим да су заслужили, сви заједно, да им у петак на Ташмајдану сви заједно кажемо још једном ХВАЛА. После свих успеха које су донели српском народу заслужују велики наклон, пуне трибине и овације“.

        „ХВАЛА“ ће и Живку и Боби и свим осталим златним ватерполистима рећи велико име српског спорта - Предраг Саша Даниловић.

         „Мени су моји пријатељи ватерполисти симбол за успех и осмех. Успех, јер стално доносе злата у Србију, а осмех јер се ја од срца насмејем кад их видим. Ради се о сјајним људима и још бољим спортистима. Момцима који заслужују да Ташмајдан буде пун као кошница у петак, јер сви треба да уживамо у њиховим успесима, али они највише у нашем поштовању према ономе што су нам донели. А донели су нам много. Не можете ни да замислите колико је тешко бити најбољи у свом спорту на буквално сваком такмичењу које постоји. Ватерполисти су заиста велики понос Србије и то морамо да им покажемо“, каже нови председник Кошаркашког савеза Србије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари