Голман Соро: Жао ми је што нисам са Србијом

„ДЕЛФИНИ“ У ПРВОМ КОЛУ ПОБЕДИЛИ БРАЗИЛЦЕ, У СРЕДУ ЋЕ ИГРАТИ ПРОТИВ ДОМАЋИНА КИНЕ

Слободан Соро

        Ватерполо репрезентација Србије победила је у кинеском Хуејџоу селекцију Бразила 14:10 (4:3, 4:3, 4:2, 2:2), у првом колу Групе Б у Светској лиги.

        По три гола постигли су Милан Алексић, Душко Пијетловић и Филип Филиповић, док је два гола дао Стефан Митровић. По један су додали Немања Убовић, Милош Ћук и Андрија Прлаиновић.

        Селектор Србије Дејан Савић одмарао је у овој утакмици Страхињу Рашовића и Гаврила Суботића.

        Србија ће у другом колу такмичења у којем брани титулу, у среду од 13 часова по средњеевропском времену, играти против домаћина Кине.

        „Очекивао сам тешкоће јер смо очигледно уморни. Бразил је показао да ће бити јак тим, посебно са (Слободаном) Сором на голу. Сутра играмо са Кином али, уз јак преподневни трениг“, рекао је селектор Савић, а пренео Ватерполо савез Србије.

        Бранислав Митровић је оценио да овај турнир служи за уигравање.

        „Примили смо неке јефтине голове и то ћемо да исправимо. Овај турнир и служи за исправљање грешака као и за напредовање у оним сегментима где је то могуће“, рекао је ватерполиста.

        Репрезентативац Милош Ћук је додао да је дуг пут оставио траг на екипу.

        „Још смо и добро одиграли. Сигурно ће све бити много боље како се такмичење буде одвијало“, навео је он.

        Голман репрезентације Бразила и некадашњи члан нашег националног тима, Слободан Соро, је по завршетку утакмице разговарао са српским играчима.

        „Сада сам поново видео каква је Србија екипа. Знам да је моје време прошло, али ми је први пут жао што нисам са њима“, рекао је бивши голман Србије.

        Како се наводи на сајту Савеза, домаћини су се потрудили да организују такмичење на највишем нивоу. Комплекс базена је део градског универзитета, можда једино смета велика влага на базену, али то „некако успева да буде подношљиво“ употребом клима уређаја.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари