Гоцић и Никић прикупили 450.000 за Андреју

ОВО ЈЕ БИЛА ТРЕЋА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КОЈУ ЈЕ ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ СПРОВЕО У 2016. ГОДИНИ

Слободан Никић и Живко Гоцић

        Живко Гоцић и Слободан Никић имали су величанствен опроштај од националног тима.

        У репрезентативну пензију испраћени су пред препуним трибинама Ташмајдана, а све улазнице биле су распродате два дана пре ревијалне утакмице између селекције Србије и Тима света.

        У Ватерполо савезу Србије и због те чињенице истичу велико задовољство, јер је цео приход од карата намењен у хуманитарне сврхе.

        „Знали смо да ће велики број љубитеља ватерпола желети да на опроштају од репрезентације Србије поздрави тако велике шампионе као што су Живко Гоцић и Слободан Никић. Зато смо желели да помогнемо онима којима је помоћ преко потребна. Од продаје карата сакупили смо 450.000 динара и тај новац ће бити уплаћен за помоћ петогодишњем Андреју Петровићу који болује од церебралне парализе”, истакао је Милорад Кривокапић председник Ватерполо савеза Србије.

        Ово је била трећа хуманитарна акција коју је Ватерполо савез Србије спровео у 2016. години. Од хуманитарног турнира у Бору сакупљено је 2.800.000 динара, од чега је 2.000.000 динара донирано Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, а по 400.000 динара дечјим одељењима општих болница у Бору и Мајданпеку. Такође, кроз акцију МТС турнеју шампиона и пријатељске утакмице које су одигране у Новом Саду, Београду, Крагујевцу и Нишу сакупљено је 200.000 динара за Народне кухиње на Косову и Метохији.

        „Ватерполо савез Србије је кроз своје активности ове године за хуманитарне сврхе сакупио око 3,5 милиона динара и оно што могу да најавим је да ће се са том праксом наставити и у 2017. Велику пажњу поклањаћемо друштвено одговорним пројектима и својим активностима ћемо надам се скренути пажњу и другима да чине исто, а све у циљу општег добра”, закључио је Кривокапић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари