Гоцић и Никић… Била је част играти са њима

ПРЕ СВЕГА ВРХУНСКИ ЉУДИ, ПРАВИ ДРУГАРИ, ПРИЈАТЕЉИ, ПОГОТОВО ИГРАЧИ, СТВАРНО СУ ДРЖАЛИ ЕКИПУ 

Никић и Гоцић на Ташмајдану

        Године са Живком Гоцићем и Слободаном Никићем биле су предивне, незаборавне, тријумфалне. Ватерполисти поносно истичу што су највеће успехе градили са двојицом великана и срећни су што им је синоћ на Ташмајдану на утакмици Србија - Тим света приређен незабораван опроштај од најдраже капице.

        Жиле и Бобан заслужили су велико хвала од свог народа за све што су урадили у најјачој репрезентацији на планети.

        - Необично ми је, поготово што сам са њима провео 10 година у репрезентацији. Чудно је размишљати о томе да они више нису са нама у базену, али то ћемо морати прихватити кад-тад. Мислим да ће највише фалити што се тиче атмосфере, коју су они, иако најстарији и најискуснији, креирали. Жиле и Бобан су правили психолошку разлику у односу на друге екипе - истиче Душко Пијетловић.

        Искусни центар подвлачи да ни он није млад, да је могао и он да се опрости.

        - Остављају репрезентацију у добрим рукама и не морају да брину. Недостајаће нам наравно, увек ћемо памтити ове године као сјајне и као дивне. Драго ми је што су се опростили са олимпијским златом.

        Поносан је сидраш Про Река што су „Дане ватерполо шампиона“ увеличали и великани из иностранства:

        - Драго ми је што смо најзад нешто урадили. Доста играча је отишло, а нису имали овакав опроштај. Нису имали ни прилику да их поздрави цела Србија, да их лепо испратимо како доликује. Хвала момцима из иностранства, с којима играмо, што су прихватили да увеличају ово вече.

        Нови капитен делфина Филип Филиповић нагласио је да је јучерашњи дан био пун емоција:

        - Ово је мало да им се одужимо за све ове прелепе године, за онолико срца и душе колико су нам дали. Није лако опростити се од њих у репрезентацији, али ћемо и даље бити нераздвојни као пријатељи. Они су одлучили да се повуку, а ми ћемо их подржати да наставе тамо где су стали. А стали су на најбољи могући начин, на корак који би можда сваки спортиста пожелео у својој каријери.

        Један од најмлађих, Сава Ранђеловић, сматра да је одлазак Гоцића и Никића велики губитак за нашу репрезентацију:

        - Жиле и Бобан су пре свега врхунски људи, прави другари, пријатељи, поготово играчи. Стварно су држали екипу, Жиле је био прави капитен и на припремама и утакмицама осетиће се да они недостају. Били су задужени и за атмосферу. Биће јако тешко, сви смо опроштај доживели веома емотивно, а била је и част играти са њима.

        Милан Алексић подвлачи да је било задовољство и част играти са Живком и Бобаном у репрезентацији:

        - Они су били мотор и срце репрезентације у неку руку. И стварно они су један неизоставан шраф. Задовољство је било играти са њима, учити и сазревати уз њих. Надам се да ће се појавити неки нови Бобан и Жиле у будућим генерацијама, да ће се наставити низ.

МИТРОВИЋ: МОГУ КЊИГУ ДА НАПИШЕМ

        Стефан Митровић подвлачи да је немогуће каријере Живка Гоцића и Слободана Никића свести на пар реченица:

        - О њима бих могао да напишем књигу, чак више томова, тако да је незахвално у пар речи да сведем значење њих двојице за нашу екипу и лично за моју каријеру и мој живот. Сматрам их за чланове моје фамилије и тиме сам довољно рекао шта мислим о њима и колико значе за све нас.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари