Филиповић: Пред нама је испит генерације

ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД МАЂАРИМА, ДЕЛФИНИ У ОДЛИЧНОЈ ФОРМИ И РАСПОЛОЖЕЊУ ДОЧЕКУЈУ ОИ

Филип Филиповић

        Српски ватерполисти Филип Филиповић и Душко Пијетловић задовољни су провером против Мађарске у Београду (12:11).

        Они су поручили да екипа спремно дочекује Олимпијске игре у Рију, где је главни циљ златна медаља.

       „Одлична увертира пред први меч на ОИ, иза нас је тежак период и сада преостаје само глазура пред Рио. За Рио се спремамо четири године, али и буквално целу каријеру. Пред нама је испит генерације, претходне смо положили, надам се да ћемо и овај“, рекао је Филиповић.

        Он не крије да сви жељно чекају поход на једину медаљу која недостаје садашњој генерацији.

       „Ићи ћемо од утакмице до утакмице, другачије не знамо. Биће тешко, подизаћемо форму пред финалне окршаје и волео бих да нас погледа спортска срећа. Надам се да ћемо остварити резултат који је сви прижељкују“, поручио је Филиповић, који је постигао 500. гол у националном тиму против Мађарске.

       „Биће их још много, надам се... Хвала екипи, голови су њихово дело јер не иду на име Филипа Филиповића, само тако новинари пишу. Поносан сам што сам део овог тима“.

        Његов саиграч Душко Пијетловић сматра да ће Мађарска бити један од главних конкурената у Рију.

       „Годинама бележимо врхунске резултате и надам се да ћемо исто тако наставити у Рију. Били смо уморни на овој провери, што се видело на почетку меча када су Мађари имали вођство. Морамо много боље у Бразилу да играмо ако хоћемо злато. Преостаје нам финализација припрема у Италији и верујем да ћемо бити прави“, закључио је снажни центар.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари