Делфини у новој сезони без Гоцића и Никића

НОВИ КАПИТЕН ФИЛИПОВИЋ: НАЈБИТНИЈЕ ЈЕ ДА НЕ ЗАБОРАВИМ ДА ЈЕ МОЈА УЛОГА БИЛА И ПРЕ У ВОДИ

Филип Филиповић

  • Олимпијски, светски и европски шампиони Делфини почели „нови живот“ без досадашњег пензионисаног капитена Живка Гоцића и Слободана Никића

        Српски ватерполисти прошле недеље почели су нову репрезентативну сезону. У првој утакмици после Олимпијских игара и освајања златне медаље у Рију, Србија је победила Румунију убедљивим резултатом (19:8), а екипу је предводио нови капитен репрезентације, Филип Филиповић.

        - Селектор Савић ми је указао прилику и на капитенску улогу гледам као част, али и обавезу, за коју сам сигуран да сам довољно зрео да је испуним - рекао је Филиповић.

        Леворуки голгетер истиче да ће покушати да не промени много тога, већ да ће се трудити да се на мање приметан начин интегрише као капитен.

        - Најбитније је да не заборавим да је моја улога била и пре у води и да тако треба да остане. Капитенска трака доноси много одговорности и обавеза према тиму, али често може довести до замке у коју не желим да упаднем, а то је да мање размишљам о игри и сегментима које треба у сваком тренутку да поправим. Наставићемо као и до сада, када се ништа није радило на своју руку. Све ћемо се заједнички договарати и сматрам да је то добитна комбинација за успех и атмосферу - истакао је Филиповић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари