Дејан Савић: Улог су медаље и наша „глава“

„ПОРУКЕ ДА СМО ФАВОРИТИ НЕ МОГУ НИ ДА НАС ОПУСТЕ, НИ ДА НАМ НАМЕТНУ ПРИТИСАК“

Дејан Савић

        После максималног броја освојених бодова у групној фази и победа над Јужном Африком, Шпанијом и Грчком, ватерполо репрезентација Србије од суботе хвата залет за елиминације.

        Успешно урађеним задатком у првој рунди „делфини“ су себи обезбедили суботу, недељу и понедељак за одмор и припрему четвртфиналне утакмице против победника дуела Бразил - Аустралија. До тада, Срби ће пратити ривале, тренирати и освежити се за најважније битке.

        У разговору са новинарима из Србије, селектор Дејан Савић је у хотелу у којем су смештени „делфини“ истакао да је остварен први важан циљ - освајање групе.

        „У суштини, сад почиње право такмичење, четвртфинална утакмица може да буде најважнија на турниру, а после зависи од костура... Наравно да гледамо и остале екипе и у суштини добили смо два дана да се одморимо, спремимо и тако ће и проћи ови дани“.

        Упитан да ли би за следећег ривала хтео Аустралију или Бразил, Савић не жели да бира.

        „Свеједно је. Сада је већ фаза испадања и буквално све екипе респектујемо. Сигурно да, ако гледамо Аустралију или Бразил, морамо да узмемо улогу фаворита и знамо зашто смо дошли овде. Све касније су у суштини утакмице на нож“.

        Ко би више легао нашој репрезентацији?

        „Не могу да одговорим на то питање. Морамо да будемо сконцентрисани и да играмо своју игру“.

        Од почетка турнира, као и пре Светског првенства, сви бивши, будући и потенцијални ривали „Делфина“ истичу управо српску репрезентацију као најдоминантнију и најбољу. Ево шта о томе каже Савић.

        „Прва ствар, договорили смо се да ова сезона почне растерећено, јер није притисак био само у Рију већ и последње три године. Знамо своје циљеве, зашто смо овде и са једне стране смо релаксирани, а са друге потпуно сконцентрисани на оно што нас чека и на оно што репрезентација Србије мора да уради“

        Да ли тај (традиционални) притисак, наметнут и речима ривала, може да „уљуљка“ или оптерети „Делфине“?

        „Не могу ни да нас опусте, ни да пребаце притисак. Рекао сам пред такмичење да узимамо улогу фаворита и да ће бити забележено да је ово Светско првенство не само јурцање за златом, сребром и бронзом, већ и да се Србима откине глава“.

        После разговора са новинарима, екипа је отишла на тренинг.

        „Мораћемо да у овим данима направимо тежи тренинг, да бисмо ухватили ритам са репрезентацијама које играју осмину финала. Припремаћемо се уобичајено, кроз посматрање снимака, а гледаћемо заједно и на базену, ако не буде телевизијског снимка“, додао је Савић.

        Новинарима је у хотелу речена и техничка информација - да ће Србија заиграти четвртфинале у ранијем термину од предвиђеног - у уторак, од 16.10 часова.

О исходу групне фазе

        Селектор је дао и свој коментар уводне рунде Светског првенства. „Мислим да Грчка и Шпанија могу много боље. Италија је показала највише што се тиче припрема и наставља са изузетним играма. Мађари на домаћем терену можда осећају притисак, а са друге стране мислим да су можда највише еуфорични. Са друге стране, САД је показала и у Светској лиги врхунски ниво ватерпола, али су силом прилика испали“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари