Дејан Савић: Нећемо одступити од наше игре

ФИЛИПОВИЋ: ТЕШКО МОГУ ДА НАС УМИРЕ ПРЕД 12.000 НАШИХ НАВИЈАЧА, СВЕ ЗАВИСИ ОД НАС

Дејан Савић

        САМИ одлучују о својој судбини. Ватерполисти поштују Грке, свесни су замке које крије вечерашње полуфинале (20.15) ЕП у „Комбанк арени“, али сви до једног истичу да резултат зависи само од њих. „Делфини“ верују да ће их 11.000-12.000 навијача још више инспирисати да покажу своје право лице.

        - Са Грцима се знамо веома добро. Заједно смо вежбали уочи ЕП. Синоћ смо гледали снимак како грешке које смо правили на тренинзима не бисмо поновили и вечерас. Веома су квалитетни, дисциплиновани, напад завршавају у последњим секундама. Нећемо одступити од наше игре, чврсте одбране из које настаје добар напад - истакао је селектор Дејан Савић.

        Кормилара Србије прексиноћ није изненадила добра партија Грка, колико слаба игра Шпанаца, који нису личили на себе.

        - У грчкој селекцији играју деветорица играча из Олимпијакоса, одакле је и селектор Влахос. То им доноси хемију, уиграност, озбиљност. Њихов центри су уз наше најквалитетнији на свету.

        Савић наглашава да је са њима спаринговао уочи ЕП, јер им за тренинге одговара грчки стил игре. Не сматра да су растерећенији од наших ватерполиста:

        - Улог је велики, без обзира на то што смо Грци и ми осигурали учешће на Олимпијским играма. За њих је медаља историјска, а нама и те како значи и због навијача.

        Хелени су експлодирали прошле године када су освојили бронзу на СП у Казању. Медаље на ЕП немају, вечерас играју своје друго полуфинале, прво су играли 1999. у Фиренци.

        - Грци су одиграли најквалитетније у досадашњем делу шампионата. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, тако да имамо право на оптимизам. Само, то није иста екипа с којом смо се састали пре две године у четвртфиналу ЕП у Будимпешти. Они су у великом налету и сматрам да у полуфиналу нисмо могли да играмо са тежим противником - нагласио је Филип Филиповић.

        Један од наших најбољих играча верује да ће их сјајни Грци, као и публика још више мотивисати:

        - Најважније је да испунимо све Савићеве задатке. Велики је притисак, велики набој, али уверени смо да смо да можемо да победимо. Позвао бих све оне који имају карте да дођу на базен, да нас максимално подрже, да никако не чувају улазнице за финале, јер може да се деси да не дођемо до борбе за злато.

        Филиповић не верује да Грци могу да им наметну свој ритам, да их „успавају“:

        - Тешко могу да нас умире пред 11.00-12.000 наших навијача. Још смо у ситуацији да све зависи од нас, и наше победе, али и порази.

НИКИЋ: ТЕК САД ПОЧИЊЕ

        - Турнир за нас тек сада почиње. До сада смо их доста пута побеђивали у утакмицама одлуке. Свих 13 грчких играча игра добар ватерполо. Али, ако играмо као на СП у Казању можемо да очекујемо победу - приметио је центар Слободан Никић.

ФУНТУЛИС: СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ

        Грци на европским првенствима нису никад савладали „делфине“, али су прошлог лета славили на турниру у Нишу. И таква победа даје наду Јоанису Фунтулису:

        - Морамо да покушамо да Србима наметнемо наш стил игре. Можда нас победе у 10 утакмица девет пута, али ко зна шта ће се десити вечерас, у полуфиналу. Ми смо спремни за изазов.

ГОЦИЋ: АГРЕСИВНИ ОД СТАРТА

        - Грци су с правом трећи на свету, на импресиван начин су елиминисали Шпанију. Немају велика имена, али су веома компактни као тим. Уколико будемо концентрисани и агресивни од почетка, имамо велике шансе да победимо - истакао је капитен Живко Гоцић.

        Вечерње новости
 
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари