Подмладак ВК Партизана тренира у Солноку

ПРЛАИНОВИЋ, ГОЦИЋ И АЛЕКСИЋ ИХ ПОЗВАЛИ „У СВОЈУ ДРУГУ КУЋУ”

Репрезентативци Србије

  • Ватерполисти Партизана рођени 2002. године ће тренирати у Мађарској, док се вода на базену Спортског центра Бањица не загреје

        Ватерполо клуб Партизан је, као и многи други клубови, у великим финансијским проблемима.

        Многи бивши играчи Партизана апелују да се овој ватерполо институцији помогне, али има и оних који су са речи прешли на дела.

        Бивши пословни директор и генерални секретар ФК Црвена звезда, али и некадашњи функционер ВК Партизан Ђорђе Стефановић предложио је Андрији Прлаиновићу, прослављеном репрезентативцу Србије, некадашњем играчу Партизана и Звезде да мађарски Солнок угости генерацију играча Партизана рођених 2002. године.

        Прлаиновић је идеју пренео саиграчима из репрезентације Живку Гоцићу и Милану Алексићу, који годинама играју у Мађарској, и идеја је одмах реализована!

        Партизанова деца су дошла у мађарски Солнок, за који играју Гоцић, Алексић, а од летос и Прлаиновић, како би могли да тренирају док се вода на базену Спортског центра Бањица не загреје.

        „Ми знамо како смо васпитани и одакле смо потекли где смо научили да будемо људи и шампиони. Сматрали смо да је најмање што можемо да урадимо да их позовемо у нашу другу кућу што Солнок јесте. Позвали смо генерацију дечака коју тренира Ћирић, који је део нашег репрезентативног тима“, рекли су, велики партизановци, Гоцић и Алексић.

        Прлаиновић је показао да не заборавља клуб са којим је 2011. године освојио титулу првака Европе, седму у историји црно-белих.

        „Сазрео сам на Бањици, дошао сам јако млад и знам колико ми је редовно тренирање и целокупна школа на Бањици значила да постанем то што јесам. Ако смо већ указивали на проблеме мислим да је ово најмање што смо могли да помогнемо овим дечацима“, истакао је Прлаиновић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари