За “осмину” против Бердиха

И ТИПСАРЕВИЋ ПОБЕДОМ У ТРЕЋЕ КОЛО

     ЊУЈОРК - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у треће коло Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је савладао Немца Филипа Печнера у четири сета - 6:0, 6:3, 3:6, 6:3.

     Била је то друга узастопна победа српског тенисера у дуелима са Печнером, од кога је пре тога два пута изгубио.

     У једном од бољих мечева које је одиграо у овој сезони, Типсаревић је потпуно надиграо немачког тенисера и после два сата и 15 минута стигао до заслужене победе.

     Први сет Типсаревић је одиграо бриљантно и противника је готово "почистио" са терена, а у другом му је био довољан и један брејк за вођство од 2:0.

     Печнер је у трећем сету коначно дошао до игре и то је крунисао брејком у четвртом сету, који му је омогућио да продужи меч.

     До преокрета, међутим, није стигао, јер је Типсаревић четврти сет одиграо на изузетно високом нивоу. Одузео је Печнеру први сервис и до краја је задржао ту предност.

     Треба, ипак, рећи да ће Типсаревић у наредним мечевима морати да побољша сервис, јер је допустио противнику чак 20 брејк шанси.

     У тим тренуцима српски тенисер је играо без грешке и Печнер је искористио само једни прилику, али би квалитетнији тенисери задали Типсаревићу много више проблема.

     За пролазак у осмину финала Типсаревић ће се борити против деветог тенисера света Чеха Томаша Бердиха, који је победио Фабија Фоњинија из Италије са 7:5, 6:0, 6:0.

     Њих двојица до сада су одиграли пет мечева, од којих је Типсаревић три добио, а два изгубио.

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари