За финале против Шардија

   ТРОИЦКИ У ПОЛУФИНАЛУ КУПА КРЕМЉА

  • Српски тенисер је одсервирао 23 аса, али је од 18 шанси да противнику одузме сервис искористио само четири, колико и Богомолов из десет покушаја

        МОСКВА, (ФоНет) - Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у полуфинале Купа Кремља у Москви, пошто је у четвртфиналу победио Американца Алекса Богомолова у три сета - 7:6 (10:8), 6:7 (1:7), 7:6 (7:1).

        У мечу који је трајао три сата и 40 минута, Троицки је успео да забележи очекивану победу, али је до ње стигао неупоредиво теже него што се очекивало.

        Српски тенисер је одсервирао 23 аса, али му то није помогло да сетове завршава пре тај брејка. Богомолов је одлично враћао сервисе, који нису били неодбрањиви, и из ретерна је освојио више од 40 одсто поена, па се тако у сва три сета изборио за тај брејк.

        Када се све узме у обзир, Троицки је до полуфинала стигао захваљујући добијеном првом сету, када је у тај брејку играно до десетог поена.

        Тај део игре лако је могао да припадне и Американцу и у том случају српски тенисер би имао неупоредиво тежи задатак да направи преокрет.

        Треба рећи да је Троицки ипак могао лакше да стигне до победе да је имао мало више концентрације и среће у брејк поенима. Од 18 шанси да противнику одузме сервис искористио је четири, колико и Богомолов из десет покушаја.

        За улазак у финале и одбрану титуле коју је освојио прошле године, Троицки ће играти против Француза Жеремија Шардија, који је у четвртфиналу победио Немца Филипа Колшрајбера.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари