За финале против Јапанца Нишикорија

Ђоковић у полуфиналу турнира у Базелу после шесте победе над Багдатисом (2:1)

       БАЗЕЛ, (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Базелу, пошто је  у четвртфиналном мечу после велике борбе победио Маркоса Багдатиса са Кипра резултатом 2:1 - 2:6, 6:2, 6:3.

       За улазак у финале, Ђоковић ће сутра играти против 31. играча света Јапанца Кеија Нишикорија, који је у четвртфиналу савладао Михаила Кукушкина из Казахстана.

       Њих двојица до сада су одиграли само један меч, прошле године у Ролан Гаросу, и добио га је Ђоковић 3:0.

       Ђоковић је у дуел против Багдатиса ушао доста успорено, што је Кипранин искористио да рано направи брејк. Ни после тога, српски тенисер није појачао темпо, па му је Багдатис у осмом гему још једном одузео сервис и заслужено повео.

       У којој мери је Ђоковић у првом сету био подређен, најбоље се види из податка да је од 25 поена, колико их је одиграно на сервис Багдатиса, освојио само седам, па није имао ниједну прилику за брејк.

       Ђоковић је почео да игра од другог сета. Од првог гема вршио је снажан притисак на севис Кипранина и први брејк је коначно направио у шестом гему.

       Српском тенисеру је прорадио и сервис, па Багдатис до краја меча није имао више ниједну прилику да направи брејк.

       Ђоковић је, с друге стране, у другом и трећем сету имао три прилике да одузме противнику сервис и све три је искористио, па је после сто минута игре стигао до победе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари