Виктора у четвртфиналу чека Монфис

ТРОИЦКИ У ДОХИ СТАРТОВАО ПОБЕДОМ

ПРОТИВ ЧЕХА РОСОЛА - 6:3, 7:6 (7:4)

  • Троицки је прошле године стигао до четвртфинала, када је изгубио од Роџера Федерера, а ако у другом колу савлада квалификанта одбраниће те бодове

        ДОХА, (ФоНет) - Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира у Дохи, пошто је на старту тог такмичења победио Лукаша Росола из Чешке у два сета - 6:3, 7:6 (7:4).

        У другом колу Троицки би требало да има лакши задатак, јер ће му противник бити један од тенисера који је у главни жреб ушао кроз квалификације.

        Дуел против Росола репрезентативац Србије почео је изванредно. На старту првог сета је направио брејк, а потом је, захваљујући изванредним сервисима, лако чувао ту предност. Чех је у првом сету у пет гемова на сервис Троицког освојио само четири поена и то је био најбољи показатељ стања на терену.

        Други сет Троицки је почео на исти начин, јер је у првом гему одузео противнику сервис, али у наставку није поновљен исти сценарио. Чех је, наиме, већ у другом гему успео да врати брејк, а онда је затно подигао ниво игре и до краја меча Троицки није имао ниједну прилику за брејк, а сам је морао да спашава две брејк лопте.

        Меч је на крају решен у тај брејку, у коме је Троицки поново изванредно сервирао и на крају заслужено стигао до прве победе у сезони.

        На турниру у Дохи, који се игра за наградни фонд од милион долара, Троицки је прошле године стигао до четвртфинала, када је изгубио од Роџера Федерера, а ако у другом колу савлада квалификанта одбраниће те бодове. Противник у четвртфиналу највероватније би му био Француз Гаел Монфис.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари