Сад Новак на Ферера!

Ђоковић елиминисао Хјуита (6:1, 6:3, 4:6, 6:3) за четвртфинале Аустралијен опена

* Када је први тенисер света у трећем сету повео 3:0 изгледало је да ће то бити још једна његова брза и лака победа, али је тада неочекивано дошло до преокрета

* У Род Лејвер арену је улетело велико јато птица и игра је била прекинута неколико минута и после тога је Ђоковић потпуно изгубио ритам. Хјуит је успео да направи два брејка и да потпуно неочекивано одведе меч у четврти сет

* Ђоковић је имао чак 22 винера више од противника (55-23) и три неизнуђене грешке мање (34-37), а одсервирао је 15 ас удараца и укупно освојио 26 поена више од Хјуита, па је и из тих података очигледно да је меч могао и морао да заврши у три сета

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четврфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у мечу осмине финала победио Аустралијанца Лејтона Хјуита у четири сета - 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

        За улазак у полуфинале, Ђоковић ће у среду играти против петог носиоца Давида Ферера из Шпаније, који је у осмини финала победио Француза Ришара Гаскеа у три сета. Њих двојица до сада су се састајали 11 пута и српски тенисер води 6:5. Последњи меч добио је Шпанац на завршном годишњем АТП турниру у Лондону пре два месеца.

        Дуел против Хјуита, коме је ово било рекордно 16. учешће на грен слему у Мелбурну, Ђоковић је почео одлично и прва два сета је добио готово рутински после 75 минута игре.

        Када је први тенисер света у трећем сету повео 3:0 изгледало је да ће то бити још једна његова брза и лака победа, али је тада неочекивано дошло до преокрета.

        У Род Лејвер арену је улетело велико јато птица и игра је била прекинута неколико минута и после тога је Ђоковић потпуно изгубио ритам. Хјуит је успео да направи два брејка и да потпуно неочекивано одведе меч у четврти сет.

        Био је то сигнал за Ђоковића да се максимално концентрише и подигне ниво игре и љубимац домаће публике, упркос томе што је играо изнад свих очекивања, више није могао да парира првом тенисеру света.

        Меч је трајао пуна три сата и завршен је иза један сат после поноћи по локалном времену.

        Ђоковић је имао чак 22 винера више од противника (55-23) и три неизнуђене грешке мање (34-37), а одсервирао је 15 ас удараца и укупно освојио 26 поена више од Хјуита, па је и из тих података очигледно да је меч могао и морао да заврши у три сета.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари