Повреда рамена довела у питање и Париз

ЂОКОВИЋ НИЈЕ СТИГАО ДО ФИНАЛА У БАЗЕЛУ - НИШИКОРИ ПОБЕДИО У ТРИ СЕТА - 2:6, 7:6 (7:4), 6:0

  • После свега, раме ми је у веома лошем стању, а што је још горе, боли ме читаво тело. Не знам шта ће бити за пар дана, али се надам да ћу, ипак, моћи да играм у Паризу, изјавио репрезентативац Србије

        БАЗЕЛ, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обновио је повреду рамена, са којом има проблема од лета, а после пораза од Јапанца Кеија Нишикорија - 2:6, 7:6 (7:4), 6:0 - у полуфиналу турнира у Базелу, рекао је да није сигуран да ли ће наредне седмице моћи да игра на мастерсу у Паризу.

        Раме ме мучи још од меча првог кола и из дана у дан повреда се само погоршавала, рекао је Ђоковић и додао да је почетак турнира у Базелу представљао шок за његов организам, јер пре тога није играо месец и по дана.

        „На тренинзима је све изгледало добро, али такмичарски мечеви су нешто друго. Изгледа да сам исувише форсирао, јер сам имао два тешка меча“, реко је Ђоковић.

        Говорећи о данашњем дуелу против Нишикорија, српски тенисер је истакао да је у сваки сервис улазио са страхом.

        „Сваки пут сам се плашио како ће раме реаговати и шта би могло да се догоди. Због тога сам на сервису потпуно испао из ритма“, рекао је Ђоковић.

        Први тенисер света каже да је у највећем делу меча једва успевао да одсервира било како, јер га је раме болело све јаче.

        „После свега, раме ми је у веома лошем стању, а што је још горе, боли ме читаво тело. Не знам шта ће бити за пар дана, али се надам да ћу, ипак, моћи да играм у Паризу“, рекао је репрезентативац Србије

        Он је додао да наредна два дана сигурно неће моћи да тренира, а одлуку о наступу на мастерсу донеће у последњем тренутку.

        Без обзира што није могао да игра пуном снагом, Ђоковић каже да је Нишикори заслужио да победи.

        „Играо је веома добро и није грешио. Одиграо је неке невероватне ударце и очигледно је у изузетној форми“, рекао је Ђоковић.

*    *    *    *    *

        Први игра света доживео је тек четврти пораз у овој сезони.

        После првог сета, кога је Ђоковић добио вема лако, чинило се да ће то бити још једна његова рутинска победа, али се у другом сету репрезентативац Србије пожалио на бол у рамену и затражио помоћ лекара.

        После интервенције, он је наставио меч, али се одмах видео да више није у стању да игра, а посебно не да сервира, максималном снагом.

        У другом сету Нишикори је у петом гему први стигао до брејка, али је Ђоковић успео да узврати, па се ушло у тај брејк.

        У „тениском рулету“, када одлучује сервис, Ђоковић нијеvмогао да се супротстави данас одличном Нишикорију и када јеvизгубио сет, било је јасно да æе изгубити и меч, јер би свако даље форсирање само могло да погорша повреду.

        Можда је, после другог сета, Ђоковић могао и требало да преда меч, али је желео да на терену остане до краја и да тако омогући Јапанцу да стигне до највећег тријумфа у каријери.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари