Подвиг Душана Лајовића у Санкт-Петербургу

ФРАНЦУЗ ШАРДИ САДВЛАДАН У ПРВОМ КОЛУ

ГЛАВНОГ ЖРЕБА У ДВА СЕТА 6:4, 6:4

Душан Лајовић

  • После три победе у квалификацијама, Лајовић је успео да прође и прву препреку у главном жребу и да тако већ сада заради 36 поена за АТП листу
  • Лајовић ће у другом колу играти против Дудија Селе из Израела

        САНКТ ПЕТЕРБУРГ, (ФоНет) - Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло турнира у Санкт Петербургу, пошто је на старту приредио велико изненађење победивши Француза Жеремија Шардија у два сета - 6:4, 6:4.

        После три победе у квалификацијама, Лајовић је успео да прође и прву препреку у главном жребу и да тако већ сада заради 36 поена за АТП листу.

        Дуел против неупоредиво искуснијег противника, Лајовић је одиграо изваредно, а посебно му је био импресиван сервис. У првом сету је после првог сервиса имао проценат освојених поена од 86 одсто, а после другог скоро невероватних 82 одсто.

        Лајовић је у првом сету имао четири прилике за брејк, од којих је искористио једну, а француском тенисеру није дао ниједну шансу да му одузме сервис.

        У другом сету младом српском тенисеру била је довољна само једна шанса за брејк. Успео је да је искористи и да потом сачува свој сервис, па је после 73 минута игре стигао до заслужене победе.

        Лајовић ће у другом колу играти против Дудија Селе из Израела. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари