Новаков и Јеленин јуриш на полуфинале!

НОЛЕ: ТОМИ У 35. ГОДИНИ ИГРА КАО ДА МУ ЈЕ 25.

ЏЕЈ ЏЕЈ: НЕ ПЛАШИМ СЕ СЈАЈНЕ РУСКИЊЕ

         ТАНДЕМ српских тенисера у борби за полуфинале Ролан Гароса мораће да сруши немачку издржљивост и искуство и да буде бољи од сибирске лепоте и квалитета! Новак Ђоковић се у среду (око 16 часова) среће са ветераном Томијем Хасом, најстаријим учесником четвртфинала у Паризу од 1971. године, против кога води 4:3 у међусобним дуелима. Ипак, ривал се налази у врхунској форми, а и победио га је у Мајамију ове сезоне. Са друге стране, Јелена Јанковић од 14 часова игра против Марије Шарапове, шампионке Отвореног првенства Француске, са којом има врло лош учинак 1:7. Додуше, до сада се нису састајале на шљаци.

         - У Мајамију сам одиграо вероватно свој најлошији меч у последње три године. Али, то не умањује успех Хаса. Игра изврсно и осећа се одлично на терену. Показује да је и те како незгодан противник, на било којој подлози. Шљака му никада није била омиљена, а ове године је освојио турнир у Минхену и дошао овде до четвртфинала - хвали Ђоковић свог противника.

         Зна Ђоковић да га чека тежи противник од Колшрајбера.

         - Постоји одређена сличност, али Хас је много агресивнији. На шљаци, најспоријој подлози у тенису, можда имам благу предност. Али земља у Паризу је бржа од свих осталих турнира, што, опет, одговара њему. Против Јужњег је у претходном колу приказао врло импресивну игру. У 35. години игра и креће се као да има 25. Сигурно није за потцењивање. Изузетно је добар, у одличној је форми - сматра Ђоковић.

         Без обзира на то што је пун респекта за свог следећег противника, зна се ко је светски рекет број један.

         - Биће врло незгодно, тешко, али улазим у меч с доста самоуверености. Знам шта треба да одиграм. Искрено, надам се победи - најављује Новак нови успех.

         Оптимиста пред окршај на стадиону „Филип Шатрије“ је и Џеј Џеј, која је осокољена проласком у своје прво гренд слем четвртфинале још од 2010.

         - Не желим овде да станем. Играм одлично, у сваком мечу се осећам сигурније - истиче Јелена. - Свака победа ми доноси још више самопоуздања. Сад имам тешку противницу, али верујем у себе и у своју игру. Надам се да ћу против Шарапове пружити максимум. И више од тога, само да прођем даље.

         Шарапова је далеко боља у међусобном скору, али то не брине нашу тенисерку:

         - У Синсинатију смо 2011. одиграле тесан меч, а последњи пут, недавно, у Ки Бискејну, имала сам само пет сати одмора. Била сам преморена, нисам ни спавала, па нисам била у стању да одиграм било какав меч, а не да победим. Статистика не значи ништа. Све то сад може да се промени! Сваки сусрет је нови меч.

         Џеј-Џеј је добро анализирала игру своје противнице.

         - Највећа предност је њена ментална снага. Никада се не предаје. Бори се за сваку лопту и за сваки поен. То је издваја од других. И кад губи, и кад добија, увек је ту. Али, кад кола крену низбрдо, нема „план Б“. Ако дође до тог стадујума, посустаје - зна Јелена где да тражи своју шансу.

ФРАНЦУЗИ ВОЛЕ СРБЕ

         ПАРИСКА публика овацијама поздравља српске тенисере, осим, када, наравно, играју против домаћих играча.

         - Наравно да ми годи кад добијем подршку с трибина. Она је неопходна, поготово на овако великом турниру. Имам осећај да сам последње две године добио још двадесет, тридесет одсто подршке. Искрено се надам да ће тако бити и у наредном мечу - истиче Новак.

ИЗАЗОВИ МЕ ВУКУ НАПРЕД

         ЈЕЛЕНИ Јанковић жреб, као и често до сада, није ишао наруку. Али, то јој, како каже, не представља проблем.

         - Тако је то на сваком турниру, већ годинама. Изгледа да ми то одговара. Волим да се надмећем, волим изазове. То ме вуче напред и мотивише. Знам да морам да играм најбоље што могу, да имам тежак посао испред себе. Али не буним се - истиче Јелена Јанковић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари