Новак у седмом узастопном грен-слем полуфиналу

ЂОКОВИЋ У МЕЛБУРНУ ПОБЕДИО

И ПЕТОГ ИГРАЧА СВЕТА - ШПАНЦА ФЕРЕРА (6:4, 7:6 (7:4), 6:1)

  • За улазак у финале и одбрану титуле Новак Ђоковић ће у петак играти против четвртог тенисера света Британца Ендија Мареја. Њих двојица до сада су се састајали десет пута и српски тенисер води 6:4
  • Увек је тешко играти против овако квалитетног противника на три добијена сета и знао сам да ће ово бити дуга ноћ. Имао сам у другом сету проблем због повреде, али сам успео да се освежим и да поведем 2:0. На тај начин сам стекао велику психолошку предност и агресивном игром у трећем сету стигао сам до победе, рекао је Ђоковић

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је данас у четвртфиналу победио Шпанца Давида Ферера у три сета - 6:4, 7:6 (7:4), 6:1.

        За улазак у финале и одбрану титуле Ђоковић ће у петак играти против четвртог тенисера света Британца Ендија Мареја. Њих двојица до сада су се састајали десет пута и српски тенисер води 6:4.

        Ђоковић је у четвртфиналу добио најтежег могућег противника, петог играча света Ферера, против кога је увек имао доста проблема. Знало се да ће то бити исцрпљујућа борба, јер је Шпанац познат по невероватној упорности и тако је и било, бар у прва два сета.

        Најбољи тенисер света је први сет, који је трајао 58 минута, добио готово рутински. Направио је брејк на старту и ту предност је успешно бранио у својим сервис гемова.

        Други сет је почео на исти начин, али се у трећем гему Ђоковић повредио. У једном тренутку се, уз болну гримасу на лицу, ухватио за леву бутину и у наставку је било очигледно да има проблема када треба да се ослони на леву ногу.

        Ферер је то искористио и одмах вратио брејк, а потом је уследио период у којем је Ђоковић пуном снагом играо само гемове у којима је сервирао, док је на сервис Шпанца мање-више статирао.

        Захваљујући том предаху, бол у нози се очигледно смањио и у 11. гему српси тенисер је направио још један брејк и повео 6:5, али није успео да заврши сет на свој сервис, јер је Ферер одмах вратио брејк.

        Уследио је тај брејк у коме је Шпанац повео 4:2 и чинило се да у тим тренуцима делује концентрисаније и снажније, али је Ђоковић тада показао због чега је први играèчсвета.

        Иако је било видљиво да више не може да удара лоптицу свом снагом, јер је имао проблем ослонца на леву ногу, Ђоковић је почео да шета противника с краја на крај терена, да погађа линије и освојио је пет поена заредом.

        Добијањем другог сета, најбољи играч света је добио менталну борбу у овом дуелу. Пословично борбени Ферер, који се не предаје ни у безизлазним ситуацијама, на крају више није могао да издржи тај рат нерава и у трећем сету се није видео на терену.

        Било је видљиво да Шпанац има више снаге, јер Ђоковић у пар наврата није могао ни да смечује како треба, али је после првог изгубљеног гема на свој сервис Ферер престао да верује да може да направи чудо и то је био крај.

        Тако је Ђоковић после два сата и 40 минута игре стигао до потпуно заслужене победе. Направио је 17 винера више од противника (35-18) и имао само три неизнуðене грешке више (39-36), а укупно је у мечу освојио 21 поен више.

        После исцрпљујућег меча, Ђоковић је рекао да је очекивао овакву борбу.

        „Увек је тешко играти против овако квалитетног противника на три добијена сета и знао сам да ће ово бити дуга ноћ. Имао сам у другом сету проблем због повреде, али сам успео да се освежим и да поведем 2:0. На тај начин сам стекао велику психолошку предност и агресивном игром у трећем сету стигао сам до победе“, рекао је Ђоковић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари