НОВАК: Само да се одморим за Надала

ЂОКОВИЋА ПРЕД ФИНАЛЕ У МЕЛБУРНУ БРИНЕ ЈЕДИНО

ТО ШТО ВЕЛИКИ ШПАНАЦ ИМА ДАН ВИШЕ ОДМОРА

  • За меч против Мареја, најбољи српски и светски тенисер рекао: „Можда је то био и најтежи у мојој каријери и могу да га упоредим само са два дуела против Роџера Федерера у Њујорку“
  • Финални меч против Рафаела Надала биће, рекао је Ђоковић, и физички и ментално подједнако тежак као и данашњи
  • „Сада је најважније да ли ћу за дан и по успети да се потпуно опоравим од данашњих напора. Рафа је потпуно спреман, игра одлично и, што је сада најважније, имаће дан више за одмор“, рекао је Ђоковић

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Данашњи меч против Ендија Мареја био је можда и најтежи у мојој каријери и могу да га упоредим само са два дуела против Роџера Федерера у Њујорку, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пласмана у финале Отвореног првенства Аустралије.

        Коментаришући пад у игри у другом и добром делу трећег сета, Ђоковић каже да је и у тим тренуцима урадио све да пронађе начин да се што пре врати.

        „Обојица смо имали кризе, ја у другом и трећем, а он у четвртом сету, али смо се обојица враћали. На овом нивоу најчешће одлучује неколико поена и тако је било и вечерас, а ја сам био спреман када их је требало освојити“, рекао је Ђоковић.

        Према његовим речима, меч је од почетка до краја био потпуно изједначен и отворен и због великог притиска обојици је често било лакше да праве брејкове, него да освајају своје сервис гемове.

        Први играч света каже да је Мареј данас одиграо неупоредиво боље него прошле године у финалу. Имао је много више самопуздања и користио је шансе.

        На питање да ли се у појединим тренуцима плашио да би могао да изгуби, Ђоковић је одговорио потврдно.

        „Обојица смо се плашили пораза, али и веровали у победу. Због тога је и било обострано толико храбрих и лепих удараца и поена и мислим да су љубитељи тениса могли да уживају“, рекао је Ђоковић.

        Финални меч против Рафаела Надала биће, рекао је Ђоковић, и физички и ментално подједнако тежак као и данашњи.

        „Сада је најважније да ли ћу за дан и по успети да се потпуно опоравим од данашњих напора. Рафа је потпуно спреман, игра одлично и, што је сада најважније, имаће дан више за одмор“, рекао је Ђоковић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари