НОВАК: Ово је био мој најслабији меч у сезони

Ђоковић после више него убедљивог пораза од Ферера (6:3, 6:1)

  • Ни против Бердиха у првом колу нисам играо добро, али сам од другог сета колико-толико ушао у ритам. Данашњи меч, међутим, не умем да објасним. Једноставно ми ништа није полазило за руком и ништа нисам могао да урадим како сам хтео и како је требало, рекао је Ђоковић

         ЛОНДОН, (ФоНет) - Давид Ферер је одиграо изванредан меч и заслужује све честитике, али сам му ја много помогао, јер сам, без икакве сумње, одиграо најслабије од почетка године, рекао је први тенисер света Новак Ђоковић после пораза од Шпанца резултатом 6:3, 6:1.

         "Ферер је заслужио честитке јер је одиграо изванредно. Морам, ипак, да кажем да сам ја одиграо најслабији меч у сезони. Направио сам невероватно много грешака и неспорно је да сам било веома лош", рекао је Ђоковић.

         Према његовим речима, на турниру осморице најбољих играча света свако мора да прикаже најбољу игру да би победио, а сваки лош дан се кажњава.

         "Ни против Бердиха у првом колу нисам играо добро, али сам од другог сета колико-толико ушао у ритам. Данашњи меч, међутим, не умем да објасним. Једноставно ми ништа није полазило за руком и ништа нисам могао да урадим како сам хтео и како је требало", рекао је Ђоковић и додао да је Ферер заслужио да победи, јер се жестоко борио за сваки поен и остао потпуно усредсређен од почетка до краја.

         Ферер, с друге стране, сматра да је одиграо најбољи меч у сезони и да је пресрећан што је баш у дуелу против првог играча света изборио пласман у полуфинале.

         "Пре меча сам се осећао изванредно и сигуран сам да ми је ово био најбољи меч у сезони. Верујем да је кључ победе био изванредан сервис. После два кола сам у полуфиналу и сада само желим да уживам у томе и уопште не размишљам о дуелу у суботу", рекао је Ферер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари