НОВАК: Можда сам и више веровао у победу него Рафа

ИСТОРИЈСКО МАРАТОНСКО ФИНАЛЕ У МЕЛБУРНУ ИЗ ЂОКОВИЋЕВОГ УГЛА

  • Поносан сам што са вечерас постао део историје тениса и што сам ушао у ред великих играча који су овај турнир освајали више пута, изјавио Новак Ђоковић који је у Мелбурну претходно тријумфовао 2008. и прошле године
  • Радио сам све да бих ментално остао јак, да бих задржао концентрацију што је више могуће и да не бих подлегао емоцијама. Када сам у петом сету губио 4:2 успео сам да дођем до апсолутног лимита, открио је Ђоковић
  • У петом сету сам почео полако да се успоравам, али сам у тим тренуцима, додао је, знао да ни Рафа не може да се осећа ништа боље и терао сам себе да издржим још мало

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - После одбране титуле на Отвореном првенству Аустралије, Новак Ђоковић је рекао да је у одлучујућим тренуцима можда имао мало више среће него Надал или је, можда, мало више веровао у победу него његов противник.

        „Радио сам све да бих ментално остао јак, да бих задржао концентрацију што је више могуће и да не бих подлегао емоцијама. Када сам у петом сету губио 4:2 успео сам да дођем до апсолутног лимита“, рекао је Ђоковић.

        Свима који су гледали меч, додао је он, било је јасно да обојица противника из свог тела цеде буквално последње атоме снаге.

        „Били су то одлучујући моменти у којима сам ја можда имао мало више среће, а могуће је и да сам више од противника веровао у победу. Шта год да је, сигурно је само да је то био невероватан физички и ментални напор“, рекао је Ђоковић.

        Невероватна је већ и сама чињеница да су он и Надал на терену провели пет сати и 53 минута, што је најдуже финале једног грен слем турнира у Опен ери.

        „Поносан сам што са вечерас постао део историје тениса и што сам ушао у ред великих играча који су овај турнир освајали више пута“, рекао је Новак, који је у Мелбурну претходно тријумфовао 2008. и прошле године.

        Комантаришући ток финала, Ђоковић је рекао да је у четвртом сету имао више прилика да преломи меч, али је Надал сваки пут реаговао изванредним сервисима и неким невероватним поенима.

        „Због тога је заслужио да игра пети сет, а тада смо обојица могли да добијемо. Почео сам полако да се успоравам, али сам у тим тренуцима знао да ни Рафа не може да се осећа ништа боље и терао сам себе да издржим још мало“, рекао је Ђоковић.

        Упркос свим напорима, први играч света каже да се живи за овакве мечеве.

        „Сигуран сам да сваки професионалац мисли што и ја. За овакве мечеве се живи, зато се тренира напорно из дана у дан и зато свој живот подређујемо и посвећујемо овом спорту“, рекао је Ђоковић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари