Новак други пут у финалу Вимблдона

ПЕТ САТИ ЗА ПЕТ СЕТОВА: ЂОКОВИЋ ДОБИО ТРИЛЕР ПРОТИВ ДЕЛ ПОТРА

         НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона - по други пут у каријери - након петочасовне драме у пет сет сетова и победе против сјајног Аргентинца Хуана Мартина дел Порта - 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3!

         Ђоковић је након фантастичне борбе могао да реши меч у четвртом сету, када је прво испустио брејк предности, а потом и меч лопту на свој сервис у тај-брејку.

         Дел Потро је „преживео“, али није успео у петом сету.

         Ђоковић је по завршетку меча рекао је да му је данашње полуфинале Вимблдона против Дел Потра један од најбољих мечева у каријери, а истакао је да ће тек сутра размишљати о финалу јер жели да ужива у победи.

         „Ово је био један од најбољих мечева које сам играо, као и један од најузбудљивијих. Био је јако неизвестан меч, нико није могао да направи разлику и одвоји се“, сумирао је Ђоковић.

         За свог противника је рекао: „Он је гренд слем шампион и пласман му је у врху. Увек у тешкој ситуацији пронађе решење. Не мислим да сам играо лоше код оне две меч лопте. Он се феноменално борио и свака му част на томе“.

         Ђоковић не крије да је био разочаран кад је изгубио четврти сет, али је додао и да се спремао за пет сетова.

         „Био сам разочаран после четвртог сета. Било је много прилика које нисам искористио. Као што сам рекао, свака част Хуану, честитам му на борби. Спремао сам се за пет сетова, то сам и очекивао. Ниво тениса је био веома висок“, рекао је Ђоковић.

         Истовремено је нагласио да данас не жели да размишља о могућем и пожељном противнику у финалу:

         „Желим данас само да уживам у овој победи, а сутра ћу да почнем да размишљам о финалу. Ово је дефинитивно један од мојих најбољих мечева и дефинитивно најузбудљивији на Вимблдону. Почаствован сам што сам из њега изашао као победник“, рекао је Ђоковић.

         Ђоковић је био свежији и сталоженији, па је и поред неколико јефтиних грешака успео да преломи меч у осмом гему петог сета.

         Ђоковићу ће ово бити друго финале Вимблдона, након тријумфа над Надалом 2011. године.

         Други финалиста добиће се након меча Британца Енди Мареја и Пољака Јержија Јановица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари