Јовановски испустила победу против Викмајер

ПОСЛЕ ПРВОГ ДАНА МЕЧА А ГРУПЕ ФЕД КУПА

- БЕЛГИЈА И СРБИЈА ИМАЈУ ПО ЈЕДНУ ПОБЕДУ

Викмајер и Јовановски

  • Јелена Јанковић довела Србију у вођство, победивши Кирстен Флипкенс у два сета - 7:5, 7:5
  • После првог дана шансе обе селекције да прођу у друго коло су практично подједнаке, а много тога ће бити јасније после сутрашњег првог сингла у којем се састају Јелена Јанковић и Јанина Викмајер

          ШАРЛРОА, (ФоНет) - После првог дана меча првог кола Светске А групе Фед купа између Белгије и Србије, који се игра у граду Шарлроа, резултат је нерешен 1:1, пошто је у другом синглу Јанина Викмајер победила Бојану Јовановски резултатом 6:4, 6:4.

          Претходно је Јелена Јанковић довела Србију у вођство, победивши Кирстен Флипкенс у два сета - 7:5, 7:5.

          Јовановски је у дуелу против 22. тенисерке света одиграла добро и имала шансу да направи изненађење, али јој је за то требало много више самопоуздања него што га је имала.

          Сезону је Бојана почела лоше и испала је са листе 100 најбољих играчица света, што је оставило трага на њеној игри.

          У тренуцима када је имала шансу да уради нешто више, Јовановски није имала храбрости да напада доста несигурну Јанину Викмајер и прилике су одлазиле у неповрат.

          То се најбоље видело у другом сету, када је Бојана повела 4:1 и имала прилику да на сервис Белгијанке поведе 5:1. Шансу није искористила и после тога је неочекивано стала и Јанина Викмајер је освојила пет гемова заредом, чиме је решила меч.

          После првог дана шансе обе селекције да прођу у друго коло су практично подједнаке, а много тога ће бити јасније после сутрашњег првог сингла у којем се састају Јелена Јанковић и Викмајер.

          После њих на терен ће изаћи Јовановски и Флипкенс, а ако резултат буде 2:2 одлучиваће меч у дублу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари