Јеленине две победе за финале Фед купа

ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ У МОСКОВСКОМ ДВОРЦУ СПОРТА „МЕГАСПОРТ“

  • Меч Јанковић-Кузњецова потрајао је 97 минута. Јелена великој ривалки није дозволила ни промил шанси да победи и да меч дублова реши путника у финале. Препустила јој је само пет гемова (6:1, 6:4) и показала да полако улази у праву форму
  • Репрезентацијама Русије/СССР ово је био први пораз у четири досадашња одмеравања снага у Фед купу са Србијом/Југославијом

        ЖЕНСКА репрезентација Србије играће 3. и 4. новебра у финалу Фед купа. По први пут у историји, а бориће се против селекције Чешке, која ће бранити титулу освојену прошле године против Русије.

        Чехиње су у Острави биле боље од тенисерки Италије (3:1), а Србија је истим резултатом у московском дворцу спорта „Мегаспорт” победила Рускиње и тако себи обезбедила улазак у велико финале.

        Први дан дуела у Москви донео је 1:1 - јер је Ана Ивановић изгубила од Светлане Кузњецове, а Јелена Јанковић победила Анастасију Пављученко. А другог дана су обе Српкиње тријумфовале.

        Ивановић је савладала Пављученко са 3:6, 6:0, 6:3, а онда је све завршила Јелена Јанковић. Она Кузњецовој није дозволила ни промил шанси да победи и да меч дублова реши путника у финале.

        Препустила је великој ривалки само пет гемова (6:1, 6:4) и показала да полако улази у праву форму.

        Меч Јанковић-Кузњецова потрајао је 97 минута.

        Игра парова - Марија Кириленко и Елена Весњина против Бојане Јовановски и Александре Крунић – неће имати никакав резултатски значај.

        Репрезентацијама Русије/СССР ово је био први пораз у четири досадашња одмеравања снага у Фед купу са Србијом/Југославијом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари