Јелена Јанковић: Место ми је у врху

СРПСКА ТЕНИСЕРКА ОДЛИЧНА У ДУЕЛУ ОСМИНЕ ФИНАЛА РОЛАН ГАРОСА ПРОТИВ ЏЕЈМИ ХЕМПТОН (6:0, 6:2)

        БОЉЕ није могло. Тек који минут дуже од једног сата било је потребно Јелени Јанковић(18) да спакује кофере Американки Џејми Хемптон и врати је кућис Ролан Гароса - 6:0, 6:2. Овом победом Јелена се пласирала у четвртфинале Френч опена које ће у среду одиграти против Марије Шарапове.

       - Одлично сам одиграла. Била сам, заиста, на нивоу. Нисам дала шансу својој противници и наметнула сам своју игру. Наравно, задовољна сам учинком. Имала сам мало времена да завршим меч пре мрака, што сам и успела да урадим - била је расположена Јелена Јанковић после победе.

       Једноставно, све је функционисало беспрекорно.

       - Одлично сервирам. Држим свој сервис, нарочито у важним тренуцима. С основне линије играм доста добро, чекам шансу за бекхенд. То засад функционише добро. Не дам противницама да стану - анализирала је Јелена елементе своје игре.

       С Американком је до сада играла само једном, прошле године, у Индијан Велсу, и изгубила. Сада су рачуни наплаћени, и то с каматом. Обећала је Јелена Јанковић да ће овога пута играти много боље, и то се обистинило. Само два изгубљена гема свакако уливају поверење пред велико четвртфинале.

       - Сваки добијени меч улива још више самопоуздања и вере у себе. Битно је само да играм добро и да сам сконцентрисана. Ово је велики турнир и треба искористити сваку шансу. Покушаћу да одржим овај ниво што више могу, да играм с што мање осцилација, да би побеђивала играчице из врха. Имам већ доста победа против њих. Желим да се вратим у врх и да идем далеко на великим турнирима. Мислим да ми је место овде. Драго ми је што се враћам и што себе поново доводим у ситуацију да играм против најбољих играчица на свету, што пружам себи шансу да се надмећем с њима и да их побеђујем - закључила је Јелена Јанковић после експресне победе над Хемптоновом.

       Биће то девети дуел Јанковићеве и Шарапове, а Рускиња води са 7:1 у победама и добила је последња четири сусрета.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари