Јанковић у трећем колу

Отворено првенство САД

       ЊУЈОРК, 01. септембар 2011. (ФоНет) - Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је данас у мечу другог кола савладала Аустралијанку Јелену Докић у два сета - 6:3, 6:4.

       Меч је боље почела Докић, која је направила брејк већ у првом гему и потом на свој сервис повела 2:0. До преокрета је дошло после воðства Аустралијанке српског порекла од 3:1.

       Јанковић је подигла ниво игре, постала је неупоредиво агресивнија и резултат тога била је серија од пет узастопно освојених гемова.

       У другом сету виðена су три преокрета. Најпре је Јанковић дошла до предности брејком у првом гему, да би јој потом Докић два пута заредом одузела сервис и повела 3:1.

       Противнице су потом измениле брејкове, чиме је Докић сачувала предност од 4:2, а онда је, као у првом сету, уследио фуриозни финиш Јелене Јанковић која је меч завршила са четири заредом добијена гема.

       Треба рећи да је меч могао да буде неупоредиво неизвеснији да Докић није ушла у анале по готово невероватних 15 двоструких сервис грешака.

       Захваљујући томе, Јанковић је на сервис противнице освојила седам поена више него на свој сервис, што је куриозитет.

       У трећем колу Јанковић ће играти против боље из меча 61. тенисерке света Хрватице Петре Мартић и Анастасије Пављученкове из Русије, која на WТА листи заузима 16. позицију.

       Јанковић и Пављученкова до сада су се састајале два пута и оба дуела, у Индијан Велсу 2009. и Монтереју ове године, добила је руска тенисерка.

       Једини досадашњу дуел против Мартић, Јелена је добила на турниру у Индијан Велсу прошле године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари