Јанко испустио меч-лопту

ТИПСАРЕВИЋ ИЗГУБИО У ЛОНДОНУ ОД ТОМАША БЕРДИХА - 2:6, 6:3, 7:6 (8:6)

  • Типсаревић ће имати за чим да жали, јер је у целини био успешнији од Бердиха. Укупно је освојио 11 поена више (92:81), направио је један брејк више, а на сервис противника освојио је 34 одсто поена, наспрам 22 одсто, колико је освојио Бердих

        ЛОНДОН, (ФоНет) - У мечу другог кола А групе Мастерс купа у Лондону, српски тенисер Јанко Типсаревић изгубио је од Чеха Томаша Бердиха у три сета - 2:6, 6:3, 7:6 (8:6).

        Имао је Типсаревић велику прилику да забележи прву победу у каријери на завршном годишњем турниру осморице најбољих тенисера света, али у завршници трећeг сета није издржао притисак.

        У тај брејку трећег сета Бердих је водио 5:3 и имао два сервиса, али је Типсаревић освојио три поена заредом и стигао до меч лопте.

        Тада је, потпуно неочекивано, одлучио да максимално ризикује и да из другог сервиса направи ас, али је послао лопту у аут.

        Чех је после тога сигурно реализовао своја два сервиса и остварио победу која га оставља у трци за пласман у полуфинале.

        Типсаревић ће имати за чим да жали, јер је у целини био успешнији од Бердиха. Укупно је освојио 11 поена више (92:81), направио је један брејк више, а на сервис противника освојио је 34 одсто поена, наспрам 22 одсто, колико је освојио Бердих.

        Сав тај труд, нажалост, није био награђен победом, па Типсаревић има само минималне теоријске шансе да се пласира у полуфинале.

        У последњем поену у мечу Типсаревић је незгодно пао и повредио ногу и за сада није познато да ли је она озбиљнија.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари