Бартоли и Лисицки у финалу Вимблдона

НЕМИЦА ПОЉСКОГ ПОРЕКЛА, САБИНЕ ЛИСИЦКИ И ФРАНЦУСКИЊА

МАРИОН БАРТОЛИ ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА ТРОФЕЈ У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА

Сабине Лисицки

         Марион Бартоли прва је финалисткиња Вимблдона. Француска тенисерка је победила Белгијанку Кирстен Флипкенс са 2:0, по сетовима 6:1, 6:2, доминирајући у мечу који је трајао свега 62 минута.

         Бартоли је од седам искористила пет брејк лопти, док је Флипкенс, 20. на WТА листи, из два покушаја једном одузела сервис противници.

         Бартоли ће тако играти у свом другом финалу на Вимблдону, а противница ће јој бити Сабине Лисицки. То ће им бити трецћи сусрет на Вимблдону - 2008. је славила Бартоли у 1. колу (6:2, 6:4), а 23-годишња Немица се реванширала 2011. у четвртфиналу (6:4, 6:7, 6:1).

         Немица пољског порекла је у феноменалном мечу савладала Пољакињу Агњешку Радванску са 6:4, 2:6, 9:7 и напокон направила корак који је давно најавила на лондонској трави, где је 2011. стала у полуфиналу, а 2009. и прошле године играла четвртфинале.

         Радванска је у одлучујућем сету водила 3:0, али је Лисицки преокренула на 5:4 и сервирала за победу. Спасила је две везане и трећу брејк лопту, али није могла и четврту.

         Четврта тенисерка света, која је прошле године у финалу изгубила од Серене Вилијамс, одсервирала је за 6:5, али је Лисицки изједначила на 6:6 и имала две везане брејк лопте.

         Радванска се извукла, а Лисицки је на 7:7 прво пропустила феноменалну прилику да поведе, да би другу искористила након слабог волеја противнице.

         Девојка која има пети најбржи сервис у историји тениса није хтела да пропусти другу шансу да победи. Лако је дошла до 40:0 и искористила другу меч лопту изванредном комбинацијом сервиса и форхенда.

         Лисицки је стално нападала, имала је 60 винера и 46 неизнудених грешака, а Радванска се бранила и имала 21 директно освојени поен, а противници је „поклонила“ само 10.

         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари