Ана изгубила добијени меч

ИВАНОВИЋ У БРИЗБЕЈНУ ЗАБЕЛЕЖИЛА И

ПЕТИ ПОРАЗ ОД КИМ КЛАЈСТЕРС - 6:1, 1:6, 6:3

  • Ани Ивановић је до победе  је недостајао само један поен, јер је у четвртом гему трећег сета имала прилику да направи још један брејк и повде 4:0, али је била нестрпљива и пропустила је шансу. Желела је да поентира већ из ритерна, погешила и после тога улоге су се одједном промениле
  • Јелена Јанковић излази на терен против Рускиње Нине Брачикове а Бојана Јовановски против Американке Серене Вилијамс      

        БРИЗБЕЈН, (ФоНет) - Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласира у четвртфинале турнира у Бризбејну, пошто је  у другом колу изгубила од Белгијанке Ким Клајстерс у три сета - 6:1, 1:6, 6:3.

        У чудном мечу, у коме су обе тенисерке наизменично бриљирале и имале велике падове у игри, Клајстерс је одиграла одлично у финишу, када је било најпотребније и стигла до пете победе против Ане у исто толико међусобних дуела.

        Чинило се да ће Ивановић прекинти низ пораза у мечевима против некада прве, а сада пете тенисерке света, јер је после лако изгубљеног првог сета заиграла као пепорођена. У другом сету је противици препстила само 13 поена, а у том ритму је наставила и у трећем, када је повела 3:0.

        До победе је јој је недостајао само један поен, јер је у четвртом гему имала прилику да направи још један брејк и повде 4:0, али је била нестрпљива и пропустила је шансу. Желела је да поентира већ из ритерна, погешила и после тога улоге су се одједном промениле.

        Клајстерс је добила тај гем, а Ана је потпуно пала. Без разлога је изгубила самопуздање и почела да греши и Белгијанка је пеузела иницијативу. До краја меча Ивановић је у наредних пет гемова освојила само седам поена.

        На турниру у Бризбејну сутра ће мечеве другог кола одиграти Јелена Јанковић против Рускиње Нине Брачикове и Бојана Јовановски против Американке Серене Вилијамс. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари