Томић сачувао Партизанову предност

ЦРНО-БЕЛИ, УПРКОС НЕУБЕДЉИВОЈ ИГРИ, САВЛАДАЛИ ХАЈДУК У КУЛИ (2:0)

  • Аврам ГРАНТ: „Није било лако данас. Нисмо играли добар фудбал. Хајдук се тактички добро бранио и постављао чак и са играчем мање. Најважније је што смо победили и задржали предност над Црвеном звездом”
  • Партизанов штопер, Бугарин Иван Иванов, одиграо целу утакмицу и тек по њеном завршетку кренуо у Софију на мајчину сахрану

        ПАРТИЗАН је у Кули показао да - као и Црвена Звезда - има намеру да побеђује и на свом стадиону и на гостујућим теренима.

        Иако није играо убедљиво, савладао је Хајдук са 2:0 у 20. колу Супер Лиге. Дакле: симетричним резултатом као главни ривал дан раније чачански Борац.

        Оба гола за црно-беле постигао је Немања Томић који се, изгледа, „претплатио“ на Куљане јер им је и у јесењој полусезони двапут затресао мрежу.

        Одлучујући тренутак меча био је 32. минут. Прво је Александар Васиљевић у казненом простору фаулирао Едуарада. Досуђени пенал успешно је реализовао Томић.

        Васиљевић је због протеста добио и црвени картон.

        Партизан је од промене резултата контролисао игру и са играчем више сигурно ишао ка победи. Коначни резултат је у 89. минуту - на асистенцију Звонимира Вукића - поставио Томић.

        Играчи и стручни штаб Партизана посветили победу у Кули штоперу Ивану Иванову коме је умрла мајка.

        - Ову победу посвећујемо Иванову. Понудили смо му да напусти карантин пре утакмице, али је он одлучио да остане са екипом. Био је храбар - рекао је тренер Партизана, Аврам Грант, после утакмице у Кули.

        Иванов је одиграо свих 90 минута у Кули, па је тек после меча кренуо за Софију.

        За саму утакмицу је Пртизанов тренер рекао: „Није било лако данас. Нисмо играли добар фудбал. Хајдук се тактички добро бранио и постављао чак и са играчем мање. Најважније је што смо победили и задржали предност над Црвеном звездом”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари