Стефан Бабовић: Титула дража од уласка у ЕУ

КАКО ДА НЕ ИДЕМО НА ТИТУЛУ, КАД СМО САША ИЛИЋ,

ДРИНЧИЋ И ЈА ФУДБАЛСКИ ПРОХОДАЛИ ОВДЕ

Стефан Бабовић

        Првотимац Партизана Стефан Бабовић најавио је тежак меч са Напретком, али и сигурно славље у Крушевцу које би црно-белима обезбедило трофеј.

         „Напредак је у неким утакмицама остао без бодова, иако је надиграо противнике. Немају избора, сем да иду на победу, верујем да ће нам бити лакше него кад нам ривали додју у Хумску и бране се цео меч“.

        Он је признао да ће му ова титула бити најдража јер је на најтежи начин освојена.

        „Мотивисани смо јер знамо кроз шта смо прошли да бисмо је освојили. Крушевац је црно-бели град, очекујем да навијачи додју у великом броију и да заједно прославимо титулу“.

        На питање да прокоментарише приче о томе како је Партизан зимус продајом Данка Лазовића и Петра Шкулетића одустао од титуле Бабовић је рекао:

         „Те приче су нас пратиле још откад сам се вратио у клуб. Партизан најбоље осећају његова деца. Како да не идемо на титулу, кад смо Саша Илић, Дринчић и ја фудбалски проходали овде. Довољно је да се погледамо и да знамо да то нико не може да нам забрани. Верујте ми, драже ми је да Партизан узме титулу, него да уђемо у ЕУ“, поручио је Бабовић.

        Тренер Партизана Зоран Милинковић каже да његов тим више ништа не може да заустави на путу до титуле.

        „Титула је надохват руке, али морамо да будемо максимално озбиљни и изгурамо причу до краја. Верујем да се екипа физички опоравила од утакмице против Спартака и да ће на најбољи начин наставити посао у Крушевцу. То је наша обавеза и верујем да ћемо одиграти како навијачи од нас очекују“, изјавио је Милинковић.

        Он је додао да очекује да се Напредак „отвори“ јер им је победа потребна у борби за опстанак.

        „Још једна тешка утакмица за нас, против екипе која се грчевито бори за опстанак. Искуство из претходне утакмице позива на опрез, мислим да Напредак више вреди него што показује табела и сигурно ће све учинити, не само јер је Партизан мотив, него и због своје позиције“.

        Милинковић нема кадровских проблема, али је најавио неке измене у стартних 11, пошто жели неке играче да одмори.

        Он је коментаришуци спекулације да ће црно-бели довести Гојка Качара, Миралема Сулејманија и Милоша Јојића објаснио да још није било разговорима о појачањима за наредну сезону.

        „Разумем интересовање јавности, то је нормално за Партизан, али првенство још није готово. Очекује нас и финале Купа, нисмо разговарали о појачањима. То не би било фер због ових момака који сада носе црно-бели дрес. Има времена за те разговоре на завршетку сезоне“

        Утакмица 28. кола Суперлиге измедју Напретка и Партизана игра се у среду од 18 сати у Крушевцу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари