Партизанов бод са „укусом” пораза

ЦРНО-БЕЛИ-И-НЕФЧИ ИЗ АЗЕРБЕЈЏАНА ИГРАЛИ У БЕОГРАДУ НЕРЕШЕНО 0:0, У МЕЧУ ПРВОГ КОЛА X ГРУПЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ

  • Гостујући фудбалери углавном су бранили гол, али су у пар наврата баш озбиљно запретили голману Владимиру Стојковићу
  • Колико је утакмица била досадана, сведочи податак да је најбољу шансу у првом полувремену Партизан имао у 14. минуту, када је шут Немање Томића изблокиран на 10-ак метара од гола
  • По завршетку утакмице голман Нефчија Стаменковић ушао је у вербални дуел са неколико играца Партизан, који су била на клупи, а већи сукоб спречили су остали фудбалери

         ФУДБАЛЕРИ Партизана и Нефчија из Азербејџана одиграли су вечерас у Београду нерешено 0:0, у мечу првог кола Х групе Лиге Европе.

         Партизан је против азербејџанске екипе пропустио вероватну најбољу шансу у последњих неколико година да забележи победу у групној фази неког европског такмичења.

         Гостујући Нефчи, на чијем голу је стајао бивши голман Црвене звезде Саша Стаменковић, успео је да сачува мрежу и однесе први европски бод у клупској историји.

         Екипа Партизана мораће да игра много боље и храбрије, поготово у фази напада, ако у наставку такмичења буде желела да освоји још неки бод.

         Уједно црно-бели су вечерас пропустили шансу и да постигну 300. гол у европским утакмицама.

         Иако је више имао лопту у ногама, шампион Србије у већем делу утакмице деловао је прилично малокрвно и безвољно. Да је са друге стране стајала нека фудбалски јача екипа, црно-бели би вероватно изгубили.

         На крају шансу утакмице, пропустио је Немања Томић у трећем минуту судијске надокнаде, када је из одличне прилике са 10 метара шутирао поред десне стативе.

         Гостујући фудбалери углавном су бранили гол, али су у пар наврата баш озбиљно запретили голману Владимиру Стојковићу.

         Колико је утакмица била досадана, сведочи податак да је најбољу шансу у првом полувремену Партизан имао у 14. минуту, када је шут Немање Томића изблокиран на 10-ак метара од гола.

         Како је време пролазило, тако су играчи и навијачи домаћих постајали све нервознији, а мало је недостајало да у одбрана Партизана нелогичним потезима доведе Стојковића у незгодну ситуацију.

         Када су у питању прилике црно-белих у другом полувремену, најбољу је имао Саша Марковић, који је у 55. минуту, неометан, шутирао прејако преко гола са 12 метара.

         По завршетку утакмице голман Нефчија Стаменковић ушао је у вербални дуел са неколико играца Партизан, који су била на клупи, а већи сукоб спречили су остали фудбалери.

         Црно-бели ће у следећем колу, које се игра 4. октобра, гостовати руском Рубину из Казања.

         Утакмица је одиграна пред око 12.000 гледалаца на стадиону у Хумској, а судили су Чеси Либор Коварик, Патрик Филипек и Јан Патак.

         ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Остојић, Иванов, Лазевски, Камара, С. Марковић (Јојић 64’), Томић, Илић, Л. Марковић, Митровић (С. ШЋеповић 73’).

         НЕФЧИ: Стаменковић, Тулијев, Митревски, Бертучи, Шукуров, Садигов, Рамос, Флавињо (Абдулајев 78’), Вобеј, Имамвердијев (Сејдов 57’), Каналес.

         Жути картони: С. Марковић (Партизан), Рамос, Бертучи, Стаменковић (Нефчи).

         (Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари