Обрадовић: Лига Европе је обавеза!

СВАКА ПОБЕДА БЕЗ ПРИМЉЕНОГ ГОЛА БИЛА БИ ВЕЛИКИ КАПИТАЛ

ПРЕД РЕВАНШ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Милан Обрадовић и Никола Нинковић

         Тун није Лудогорец, нема квалитет попут бугарске екипе, али свакако није ни тим, који ће се склонити на терену да би Партизану омогућио пролазак у групну фазу Лиге Европе.

         Западњачки менталитет, швајцарска радиност и прецизност, црно-белима гарантују сигурно велику муку и борбу у обе утакмице, где ће, поред залагања, бити неопходна и доза среће како би се остварио примарни циљ.

         Све што је до сада снашло тим из Хумске мора да се остави по страни или заборави, јер Швајцарци избијају у први план, као најважнији противник у досадашњем делу сезоне.

         - Будите сигурни у једно: од фудбалера Партизана и мене лично међу њима очекујте максимално залагање и борбу против Туна - каже за „Спорт” Милан Обрадовић. - Сви играчи су свесни да само на тај начин можемо до доброг резултата и пласмана у групну фазу Лиге Европе. То је једноставно обавеза свих нас, да представимо клуб и себе у најбољем светлу и оставимо турбулентан период у прошлости.

         Осцилације у игри су штетиле резултатима, да ли би већа концентрација допринела елиминацији Швајцараца?

         - Сигуран сам да ће залагање свих 90 минута донети корист и успех Партизану. Приступ мора да буде прави, хоћемо да покажемо нешто што нисмо у досадашњем делу сезоне, а то је континуитет и концентрацију свих 90 минута на терену. Увек смо до сада испољавали осцилације, то нас је коштало, зато је време да се и то поправи само је потребно вере у сопствене могућности и вољни моменат, који је покретач свега.

         Када бисте упоредили Лудогорец и Тун, који тим квалитетом одскаче?

         - Не бих поредио Бугаре и Швајцарце. Јер, ко год да је са друге стране терена, не треба да се бавимо толико њиховим квалитетом, колико оним што ми можемо, шта пружамо и како се понашамо. Упознали смо Тун сасвим добро и још ћемо се бавити њим до меча, али, изнад свега ми морамо да будемо прави и да покажемо квалитет.

         Колико је отежавајућа околност по Партизан што екипа кубури са суспензијама, повредама и не дочекује Швајцарце у комплетном саставу?

         - Није лако када у свакој утакмици силом прилика морате да мењате састав, тада је тренеру најтеже. Ипак, увек сам то видео као шансу за неке друге момке да искористе својих пет минута и покажу да ли су оправдано или неоправдано били по страни. Фудбал је такав, док једном не смркне другом не сване и увек је пожељна здрава конкуренција. Зато верујем да ће они који добију прилику показати да вреде и наставити да играју или супротном... Зна се!

         Очекујете ли подршку са трибина, која би могла да буде велики адут у путу ка победи?

         - Надам се да ће навијачи испратити тренд и бодрити нас као у досадашњем делу сезоне, када су били сјајни, било да играмо на страни или код куће. Ред је да им узвратимо борбеношћу, добром игром и победом, а ако ме питате какав резултат прижељкујем - нека то буде само победа без примљеног гола - закључује Милан Обрадовић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари