Милинковић: И даље сањамо Лигу шампиона

НИКОМЕ СА ПАРТИЗАНОМ НЕЋЕ БИТИ ЛАКО, ХОЋЕМО ДА БУДЕМО БОЉИ

У ОБА МЕЧА, КАЖЕ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА

Партизан-Стеауа

        Партизан је обрадовао своје навијаче, искрене љубитеље фудбала. Српски клупски фудбал није на умору или у ропцу, како поједини мисле. Показали су то и Партизан и Војводина.

        Победа над Стеауом 4:2, у сјајној утакмици и одличној атмосфери на Топчидерском брду, потврдила је квалитет Партизана о којем се до сада могло само наслућивати, јер противници нису имали завидан европски рејтинг. Али, Стеауа то, свакако, има и свакако је велико европско име.

        „Одиграли смо велику утакмицу у феноменалном амбијенту. Ова екипа може даље да се развија.... Гледамо унапред“, рекао је тренер Партизана Зоран Милинковић јутро после европске победе и сигурно обезбеђеног пласмана у Лигу Европе.

        Иако је од утакмице прошло тек 10-ак сати, за играче Партизана није било одмора. Морали су на тренинг, али судећи по изразима њихових лица - није им тешко пало. Једни су били на тренингу опоравка, други су тренирали мало жешће.

        Занимљиво, на суседном терену у спортском центру у Земуну, тренирао је и део играча Стеауе (они који нису играли или су играли мало). „Имате баш леп комплекс“, прокоментарисао је један од тренера букурештанског тима, који је у Београду лепо, домаћински угошћен - осим што се тиче резултата, разуме се.

        Партизан има обезбеђене утакмице у Лиги Европе, али какви би то спортисти били када не би желели више? А више је Лига шампиона.

        „Ми и даље сањамо наш сан који се зове Лига шампиона! Рекао сам играчима у полувремену утакмице са Стеауом да не престану да верују. И сада верујемо. Жестоко ћемо се борити и учинићемо све што је у нашој моћи да будемо бољи и у том двомечу. Испрсићемо се против свакога“, каже тренер црно-белих.

        У петак у подне је жреб у Ниону. Жеља нема.

        „Све што нам да жреб - прихватићемо. Једно је сигурно - никоме са Партизаном неће бити лако. Хоћемо да будемо бољи у оба меча“, каже тренер Партизана о потенцијалним ривалима у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона.

        Некако се сам по себи намеће закључак да је Базел „за избегавање“. Али, ни мечеви са загребачким Динамом не би били пожељни. Не због спорта. Напротив! Више због свих оних ствари које немају везе са спортом.

        Фудбалерима Партизана је, малтене, свеједно.

        Марко Јевтовић каже да ће Партизан играти своју игру кога год куглице буду донеле црно-белима.

        „Базел је најбоља од свих потенцијалних екипа. Што да не и са њима, да играмо против најбољег. Ми ћемо се трудити да играмо како знамо“, каже млади Јевтовић стрелац гола за 2:2 против Стеауе.

        Дарко Брашанац би волео да игра против Селтика.

        „До сада смо ишли корак по корак тако це бити и убудуће. Лига шампиона је сан сваког играча и било би феноменално да се пласирамо даље. Имамо довољно времена да се спремимо за те утакмице али пре тога нас чекају три првенствене утакмице. Волео бих да извучемо Селтик то је клуб славн традиције и мисим да би атмосфера била одлична и тамо и овде и да би то били мечеви за уживање“, рекао је Брашанац.

        На бутинама Мирослава Вулићевића биле су видљиве последице велике борбе са играчима Стеауе. Пар удараца, модрица, посекотина... Стрелац гола у Букурешту каже да није много спавао.

        „Адреналин још ради, био је тежак меч као што смо и очекивали али остварили смо свој циљ. Била је то утакмица сезоне јер сви знамо шта за клуб значи кад се обезбеди Европа. Али нећемо стати на овоме од почетка радимо и спремамо се за Лигу шампиона“, рекао је он и додао: „Ова утакмица враћа веру у наш фудбал, била је права европска, два добра противника и на срећу завршило се позитивно по нас. Навијачи су направили феноменлну атмосферу носили су нас током читвог меча и кад смо имали гол заостатка тако да смо ми морали да одговоримо добро на терену“.

        Његова жеља пред жреб је...

        „Волео би онога кога можемо да прођемо!“.

        Наставио је: „Ко год да је дошао до плеј-офа сигурно има квалитет није ту случајно. Кога год да извучемо мораћемо да дамо више од 100 одсто ако желимо да направимо огроман успех“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари