Марко Николић: Трајковић ме није издао!

МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ ДА ДАНАС ИЛИ СУТРА ЗАВРШИМО ПОСАО

ОКО ДОВОЂЕЊА НОВОГ ШТОПЕРА - КАЖЕ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА

Марко Николић

         Тренер Партизана Марко Николић рекао је данас да после елиминације из квалификација за Лигу шампиона екипа мора да покаже снагу у домаћем шампионату и додао да је старт на почетку Суперлиге незгодан, пошто екипа гостује на три од прве четири утакмице.

          „Играћемо против Вождовца на Врачару где су увек специфични услови. Заслужују респект због свега што су урадили претходних година, изменили су цео тим, али имају квалитет и искуство. Нама је победа императив, јер сада када сви очекују да виде наше слабости морамо да покажемо снагу и заједништво“, изјавио је Николић на конференцији за медије у Хумској.

         Он је истакао да је дефанзивац Бранислав Трајковић искључењем против Лудогореца прешао „црвену линију“ и због чега је клуб у потрази за новим штопером.

          „Не желим јавно да га „разапињем“, али Трајковић ће имати разговор са челницима клуба и видећемо даљи расплет. Нисам разочаран, нити осећам да ме је издао, а санкције које сам провео (Трајковић није лиценциран за Суперлигу, прим. аут) су јасне јер нико не може да нарушава клупску дисциплину. Већ неко веме радимо на довођењу бар још једног штопера и може да се деси да данас или сутра завршимо тај посао“, навео је тренер црно-белих.

         Шансу на Врачару уместо Трајковића требало би да добије словеначки репрезентативац Бранко Илић, док у тиму неће бити уморни Андрија Живковић.

          „Дешава се у свим земљама да у првом колу фаворити киксну, зато морамо да будемо спремни јер увек те прве утакмице у значајној мери одређују даљи ток и амбијент у клубу“, истакао је Николић.

         На инсистирање новинара Николић је прокоментарисао и сопствену одгховорност за неуспех против Лудогореца.

          „Наравно да је на тренеру одговорност и иза избор играча и за тактику, али не заборавите да смо практично испали због гола у гостима. И даље смо једини представник Србије у Европи, боримо се за Лигу Европе, околности под којима радимо нису лаке, али задовољан сам јер ови момци на терену за Партизан остављају све што имају“, закључио је Николић.

         Утакмица првог кола Суперлиге између Вождовца и Партизана игра се у недељу од 17 сати на Врачару.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари