Марко Николић: Истину ће показати терен

ПРВО КОЛО ПОСЕБНО ТЕШКО, УЛОГА ФАВОРИТА НЕ МОРА НИШТА ДА ЗНАЧИ, ТРИ БОДА СУ НАМ ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ И ЖЕЛИМО ДА ПРОБИЈЕМО ЛЕД

Марко Николић

        Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да се нада да ће црно-бели победити Вождовац на старту пролећног дела првенства и истакао да Црвена звезда није једини ривал за титулу.

        - Прво коло је посебно тешко, улога фворита не мора ништа да значи, три бода су нам од велике важности и желимо да пробијемо лед. Биће дуго и неизвесно првенство, а Црвена звезда није једини ривал за титулу, ту су још Војводина и Чукарички - рекао је Николић на нконференцији за медије на стадиону Партизана.

        Николић се осврнуо на одласке нападача Данка Лазовића и Петра Шкулетића.

        - Нису више ту, али имам пуно поверење у остале. Спремали смо се, видећемо како ће то да изгледа, али не треба само да надоместимо њихов одлазак, већ и Станковића и Вулићевића. Убеђен сам да можемо да их одменимо, а истину ће показати терен - навео је Николић, који није имао одговор на питање новинара да ли је Партизан слабији у односу на први део сезоне.

        Он неће водити екипу у прва три кола у наставку шампионата због суспензије и неспортског понашања у Новом Пазару.

        - Имам огромно поверење у помоћнег тренера Звонка Варгу, велики је господин какав се ретко среће у нашем фудбалу. Он је легенда клуба, љубимац навијача, има велики квалитет. Казна је поптуно неразумна, организатор утакмице је кажњен зато што су нас гађали, али и ја, понавља се сценарио из претходних година - рекао је Николић и позвао своје играче на опрез, јер је Вождовац знао да буде непријатан противник.

        - Вождовац је склопио екипу од првог дана припрема за разлику од нас, знао је да изненади највеће клубове, финансијски су стабилни, а предводи их Одита, Сикимић и Шкерјанц. Желимо да уз озбиљан приступ, одиграмо добар меч и забележимо победу - поручио је Николић.

        Млади тренер истакао је да се не плаши што је одласком Шкулетића и Лазовића велики део одговорности у нападу пао на 17-годишњег Ивана Шапоњића.

        - Не бољим се притиска на Шапоњића, али ни на мене. Он је велики потенцијал и сплетом околности, али и радом дошао је у ситуацују да се бори за минутажу. Потребно је да пробијемо баријеру и победимо Вождовац - закључио је Николић.

        Утакмица 16. кола Суперлиге Партизан - Вождовац игра се у суботу од 16 сати на стадиону у Хумској.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари