КРСТАЈИЋ: Нисам тврдио да је Ђурић лопов, само сам питао: где су паре?

Конференција за медије смењеног Партизановог спортског директора

* Поводом тражења да се јавно извини због оцена о Ђурићу, Младен Крстајић је дословно рекао: "То ми није падало на памет, јер стојим иза сваке речи коју сам изрекао. Да сам то учинио, иселио бих се из Србије"

* И то што су чланови УО после седнице изнели три различите цифре о буџету клуба - говори о томе да ни они сами не знају колики је буџет Партизана, рекао је Крстајић

* Он је одбацио оптужбе да представља "батину Бјековића и Зечевића" и додао да садашња управа није урадила ни "трунку у односу на поменуту двојицу, који су створили овај Партизан"

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Од мене је тражен компромис, а сада га ја предлажем - да председник ФК Партизан Драган Ђурић поднесе оставку и тако омогући да се врате тренери Александар Станојевић и Вук Рашовић, изјавио је смењени спортски директор Партизана Младен Крстајић, али је напоменуо да се он неће вратити на ову функцију.

         Он је на конференцији за новинаре подсетио да је у понедељак, на седници Управног одбора (УО), од њега тражено да се јавно извини због оцена о Ђурићу и напоменуо да би таквим компромисом остао на функцији.

         "То ми није падало на памет, јер стојим иза сваке речи коју сам изрекао. Да сам то учинио, иселио бих се из Србије", објаснио је Крстајић, који сматра да је због тога смењен, а не због спортског неуспеха.

         Он је додао да конференцију није сазвао да би се било коме светио, нити правдао своје речи, већ је само желео да одбрани спортски сектор.

         "Председник Ђурић се увек дичио спортским успесима. Када их јед било - био би главна звезда Партизана, а када би кренуло лоше, сву кривицу би свалио на спортски сектор", оценио је Крстајић.

         Поводом оптужби да је Ђурића назвао лажовом и лоповом, он је објаснио да никада тако нешто није рекао, већ да је само питао "где су паре".

         И то што су чланови УО после седнице изнели три различите цифре о буџету клуба говори о томе да ни они сами не знају колики је буџет Партизана, рекао је Крстајић.

         Према његовим речима, "све што је досад урадио, урадио је из срца и душе, а све у интересу Партизана".

         Он је поновио да није требало продати "најперспективнијег штопера Европе Матију Настасића Фиорентини", нити Стефана Савића Манèестер Ситију, јер је био неопходан за квалификације у Лиги шампиона.

         "Не знам за колико је продат Савић, а нико нас није ни питао шта мислимо о том трансферу", објаснио је Крстајић.

         Он је одбацио оптужбе да представља "батину Бјековића и Зечевића" и додао да садашња управа није урадила ни "трунку у односу на поменуту двојицу, који су створили овај Партизан".

         Крстајић није упознат какав му је тренутни статус, јер је, после смене и отказа у понедељак, дошао у среду на посао, када му је саопштено да је суспендован.

         "Немам још никакав документ, али знам да управу боли мој уговор који сам потписао и зато тврде да сам имао огромну плату, рекао је Крстајић.

         Он је најавио и да ће, када се заврше формалности око раскида уговора, објавити колика су му била примања.

         "Сав новац који будем добио, поклонићу у добротворне сврхе, најавио је Крстајић.

         Он је рекао и да се, ни у којем случају, неће враћати на функцију са које је смењен, нити ће се на пролеће на седници Скупштине Партизана кандидовати за председника.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари