Зоран Гајић председник Одбојкашког савеза?

ГРБИЋ НАВОДНО ОДУСТАО ОД КАНДИДАТУРЕ, А БИВШИ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ

И РУСИЈЕ ВИЂЕН ЗА НАСЛЕДНИКА ГОЛИЈАНИНА

Зоран Гајић

  • Трофејни стручњак и освајач златне олимпијске медаље на Играма у Сиднеју 2000. године Зоран Гајић биће нови председник Одбојкашког савеза Србије, преноси „Ало“

        После смене Ненада Голијанина са места председника Одбојкашког савеза Србије одмах је почело са лицитацијом именима која би могла да га наследе на тој функцији.

        Спекулисало се да је прослављени српски одбојкаш Вања Грбић био на озбиљнији кандидат за место првог човека ОСС, а и он је признао да жели на ту позицију, али по свему судећи досадашњи потпредседник неће отићи степеник више.

         „Ало“ сазнаје да је Грбић одустао од кандидатуре, а да ће нови председник ОСС бити Зоран Гајић.

        Бивши селектор Србије је осим златне олимпијске медаље 2000. године у Сиднеју, освојио и бронзу на Олимпијским играма у Атланти 1996. године, био је вицешампион света 1998. године у Јапану, а са европских првенстава има злато (2001. Чешка), сребро (1997. године Холандија) и две бронзане медаље (1995. година у Грчкој и 1999. године у Аустрији).

        Био је и селектор Русије, коју је одвео до европског вицешампиона 2005. године у Италији и трећег места у Светској лиги 2006. године на домаћем паркету.

        Гајић је радио и у бројним клубовима (Војводина, Арис, Орестијада, Олимпијакос, Арчелик, Одинцово, Урал Уфа), а највећи успех забележио је 2011. године, када је са одбојашицама Рабите из Бакуа био клупски шампион света.

        Ванредна изборна скупштина ОСС заказана је за 27. новембар у Београду, када ће и званично бити изабран нови председник Савеза.

        Право да предложе кандидате за новог првог човека Одбојкашког савеза Србије имају регионални савези, односно удружења, а рок за предају кандидатуре истиче 23. новембра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари