Златни поен Вање Грбића у пет невероватних

ПРЕСКОЧИО РЕКЛАМЕ И СКОРО ЗАВРШИО У ХОДНИКУ, А ПОТОМ СТИГАО ДА СЕ ВРАТИ И ИЗБЛОКИРА…

 

        Историјски поен Владимира Грбића из финала одбојкашког турнира на ОИ уврштен је у пет „невероватних потеза“ у историји Игара који су најгледанији на Јутјубу.

        Финална утакмица одбојкашког турнира на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године између Југославије и Русије остаће највише упамћена по феноменалном потезу Владимира Вање Грбића.

        Плави су добили меч са 3:0, а у трећем сету при вођству Југословена од 15:12, виђен је један од најбољих потеза у историји одбојке, а тај потез Вање Грбића проглашен је и за најбољи на Олимпијским играма у Сиднеју.

        Вања је после доброг сервиса Романа Јаковљева и слабог пријема Вујевића, да би оставио лопту у игри прескочио рекламе и скоро завршио у ходнику дворане, а потом стигао да се врати у терен и у контри Руса фантастично изблокира Јаковљева, на одушевљење свих присутних у дворани.

        Међународни олимпијски комитет (МОК) на званичној Фејсбук страници уочи Новогодишњих празника поделио је неколико видео записа, а у категорији „невероватни моменти“ сем Грбићевог поена који је трасирао пут до злата селекцији тадашње СР Југославије налазе се још четири.

        То су наступ америчке гимнастичарке Симон Бајлс у Рију 2016, погодак аргентинског рукометаша Федерика Пизара против Данске, такође у Рију, гол јужноафричке фудбалерке Портије Модизе против Шведске у Лондону 2012. и освојени поен јапанског тенисера Кеја Нишикорија у Рију након што му је претходно испао рекет.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари