Вања Грбић: Голијанин треба да напусти ОСС!

„УМЕШАНА ЈЕ ПОЛИТИКА, БЕЗ ИКАКВЕ ПОТРЕБЕ, И ТО ЗБОГ ЛИЧНОГ СТАВА ПРЕДСЕДНИКА“, СМАТРА ПОТПРЕДСЕДНИК ОСС

Чланови Извршног одбора ОСС, Голијанин у челу, Грбић до њега

        Потпредседник против председника!

        Владимир Грбић, легенда српске одбојке, јавно је поручио да би први човек Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Ненад Голијанин требало да поднесе оставку.

        Разлог - спуштена рука првог човека ОСС у Међународној одбојкашкој федерацији (FIVB) током изјашњавања о питању „Ко је против пријема Косова“.

        Представљајући Србију, Голијанин се није успротивио уласку савеза самопроглашене републике у ред међународно признатих, чиме је испунио услов, сматра Грбић, да напусти функцију.

        „Од 1991. године, откад сам део Одбојкашког савеза, нисмо били у тежој ситуацији. Ту смо јер смо изашли из оквира спортске организације каква је ОСС. Умешана је политика без икакве потребе и то због личног става председника Ненада Голијанина. На Конгресу у Аргентини, требало је гласати против пријема Косова у FIVB и са тим смо сви сагласни“, рекао је Грбић Танјугу.

        Актуелни први потпредседник ОСС истакао је да је на седници Извршног одбора, која је уследила после Конгреса FIVB, интерни договор био да се сачува интегритет и јединство организације, што је рађено претходних 20 година и да се закаже ванредна седница Скупштине ОСС.

        „Председник Голијанин, који је одговоран за актуелну ситуацију, то није испоштовао дискредитујући чланове ИО у медијима. Мој став је да на предстојећој ванредној Скупштини, треба да се изгласа неповерење председнику Ненаду Голијанину. Уверен сам да ће делегати ОСС донети најбољу одлуку за српску одбојку“, закључио је Грбић.

        Ванредна Скупштина ОСС, на којој ће се гласати о поверењу Голијанину, одржаће се 25. октобра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари