Умор највећи проблем Грбићевих „Орлова“

СРБИЈА, ПЕТОГ ВИКЕНДА ЛИГЕ НАЦИЈА, У ПЕТАК У 10 ЧАСОВА ПО НАШЕМ ВРЕМЕНУ ИГРА ПРОТИВ КАНАДЕ

        Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић изразио је наду да ће његова екипа превазићи све потешкоће с којима се сусреће и да ће у предстојећем мечу Лиге нација против Канаде остварити победу којом ће прићи корак ближе пласману на фајнал-сикс.

        „Очекује нас тежак викенд, не толико што се противника тиче, колико због петог викенда који се игра заредом... Играчи су уморни, 13 сати је временске разлике, тако да нас у том погледу очекују највеће потешкоће. Надам се да ћемо смоћи снаге да у сутрашњем мечу будемо у најбољем издању“, рекао је Грбић, а пренео је Одбојкашки савез Србије.

        У кинеском Дјангмену одржана је конференција за новинаре, којој су присуствовали капитени и тренери Кине, Србије, Канаде и Јапана, селекција које ће играти на турниру 18. групе последњег, петог викенда Лиге нација 2018.

        Одбојкаши Србије ће сутра од 10 по средњеевропском времену играти против Канаде.

        „Немамо претерано искуства с њима, оно што их краси је систем блока и одбране, добар сервис, али и одлично се бране. То је екипа која је заиста показала да може да се носи са свима. Победили су Бразил и Италију, када су показали да могу да играју на врхунском нивоу. Мислим да је екипа за сваки респект. Надам се нашем најбољем издању, јер нам је потребно да их победимо“, рекао је селектор Србије.

        Канади су последњег викенда Лиге нација потребне све три победе како би се домогла фајнал-сикса, а Грбић очекује велику мотивисаност ривала у сутрашњој утакмици.

        „Свакако ће бити тежак меч и ако желимо да идемо на завршни турнир морамо да победимо. Ми морамо да пронађемо ритам као против Пољака. Морамо бити агресивни и концентрисани“, рекао је он.

        Грбић је рекао да је систем такмичења у Лиги нација „заиста пренапоран“ и да „доводи до крајњих граница издржљивости играче и стручне штабове“.

        „Како је нама, тако је и свима другима. У сваком случају, мислим да су потешкоће свим тимовима подједнаке. Нико није привилегован у односу на другог. Надам се да овакав систем такмичења више неће постојати“, закључио је Грбић.

        Србија ће у другом колу играти против Јапана у суботу од 10.00 часова по средњеевропском времену, а у последњем трећем колу против Кине од 13.30.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари